29 DE GENER DE 2017

“FELIÇOS ELS POBRES EN L’ESPERIT”

Comentari a l’evangeli d’aquest diumenge (Mt 5,1-12), a partir del llibre A l’estil de Jesús, de José Antonio Pagola.

Jesús no pensava gaire en la seva felicitat. La seva vida girava més aviat al voltant d’un projecte que l’entusiasmava i el feia viure intensament. L’anomenava «regne de Déu». Pel que sembla, era feliç quan podia fer feliços els altres. Se sentia bé retornant a la gent la salut i la dignitat que els havia estat injustament arrabassada.

No buscava que s’acomplissin les seves expectatives. Vivia creant noves condicions de felicitat per a  tothom. No sabia ser feliç sense incloure-hi els altres. Proposava criteris nous a tothom, més lliures i personals, per fer un món més digne i benaurat.

Creia en un «Déu feliç», el Déu creador que mira totes les seves criatures amb un amor entranyable, el Déu amic de la vida i no de la mort, més atent al patiment de la gent que als seus pecats.

Des de la fe en aquest Déu trencava tots els esquemes religiosos i socials. No predicava: «feliços els justos i piadosos perquè rebran el premi de Déu». No deia: «Feliços els rics i poderosos perquè compten amb la seva benedicció». El seu criteri era desconcertant per a tots: feliços els pobres perquè Déu serà la seva felicitat.

La invitació de Jesús ve a dir això: «Sigueu feliços treballant d’una manera fidel i pacient per un món més feliç per a tothom».

——————————————————————————————————————- 

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

 NOVA DISTRIBUCIÓ MISSES DOMINICALS

A partir d’aquest diumenge 29 de gener

NO se celebrarà missa els diumenges a la Residència Inglada Via

ni a la Capella de l’Escola Sant Ramon.

Tradicional Aplec de Sant Pau. Aquest diumenge celebrarem aquest tradicional Aplec, a l’Ermita de Sant Pau. Els actes programats són els següents:

  • 11 h, davant l’ermita, EUCARISTIA;
  • 12 h, Actuació de la Coral Ressò, de l’Arboç, i de l’Esbart Rocassagna, de Gelida.
  • 13 h, Gegants de Pacs i Sardana Bell Penedès.

A l’alba apunta el sol damunt el blau del mar, i en verd tan rialler ella la plana fa brillar. Al cel de mig estiu, dansant al pas del vent, tan net, tan viu, tan clar com és el bell Penedès.

Festa de la presentació del Senyor. Cada any, el dia 2 de febrer, que enguany s’escau en dijous, quaranta dies després de Nadal, celebrem la festa de la Presentació del Senyor al temple de Jerusalem, Jesús, home com nosaltres, se sotmet a una cerimònia pròpia de tots els israelites: consagrar els fills a Déu. El Nen Jesús és el Senyor, llum per a tothom (d’aquí la «FESTA DE LA CANDELERA»). «A Simeó, l’Esperit Sant li va revelar que no moriria sense haver vist el Salvador. Com voldria jo tenir tal seguretat! Veure Jesús abans de morir amb els ulls de la fe» (Un monjo de l’Església d’Orient).

 L’horari de misses d’aquest dia serà l’habitual dels dies feiners. En totes les celebracions hi haurà la BENEDICCIÓ DE CANDELES.

Pastoral de la salut. El Voluntariat es reunirà el proper dimarts dia 31 de gener, a ¾ de 7 de la tarda, a la rectoria.

Consell pastoral parroquial. Després del parèntesi del mes de gener, la propera reunió del Consell pastoral serà dijous dia 2 de febrer, a les 9 del vespre, a la rectoria.

Festivitat de sant Jocund. Divendres, 3 de febrer, a les 19.00 h, a la sala Mn. Vinyeta, conferència a càrrec de Joan Solé Bordas, sobre: “Mn. Josep Planas Romeu (1870-1953), un historiador vilafranquí”.