26 de FEBRER de 2017

Comencem la QUARESMA

Ja ens trobem al llindar de la Quaresma. El proper dia 1 de març, dimecres de Cendra, iniciarem aquell camí de preparació per a la celebració de la Pasqua, a fi de poder esdevenir noves criatures per la llum i la gràcia de Déu.

La Quaresma és sobretot el temps de Déu, de la seva gràcia i de la seva misericòrdia, el temps que convida a canviar i a renovar projectes amb il·lusió.

Volem concretar bàsicament els objectius pastorals d’aquesta Quaresma en: desvetllar la nostra fe, reanimar la conversió i fer créixer la nostra vida comunitària. Això voldrà dir que ens haurem de lliurar a un aprofundiment intensiu de les activitats cristianes bàsiques: la fe, l’esperança, la caritat, la justícia, la pau, la generositat, el compromís.

El temps quaresmal ens convida a obrir-nos  molt especialment a la reconciliació: “Convertiu-vos i creieu en el missatge joiós”(Mc 1,15).

Hem d’interpretar el dejuni quaresmal com un esforç de conversió: necessitat d’una vida sòbria, d’una actitud de vigilància, compromís de solidaritat..

Fem camí vers la Pasqua amb una participació en els diversos actes i celebracions que les nostres parròquies oferim per aquest temps quaresmal.

_________________________________________________________________

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

 PASTORAL DE LA SALUT:  Reunió dia 28 de febrer a les 18’45 h a la rectoria.

DIMECRES DE CENDRA: Serà dimecres 1 de març. Viurem el ritu que dóna pas a l’inici del temps de la Quaresma amb la imposició de la cendra en les eucaristies de les 8’15 h a la parròquia de la Stma. Trinitat i a les 20 h a la Basílica de Santa Maria.

CONSELL PASTORAL: El proper dijous 2 de març celebrarem una nova reunió del Consell Pastoral Parroquial a les 21 h.

MISSA FAMILIAR: La celebrarem el dissabte dia 4 de març, a les 19 h a la Parròquia de la Stma. Trinitat.

VIACRUCIS: Enguany només farem dues celebracions del Viacrucis,  el primer i el cinquè diumenge de Quaresma. El proper diumenge 5 de març, celebrarem aquesta pregària a la Basílica de Santa Maria a les 18 h.