MANS UNIDES campanya contra la fam 2017

La delegació de Mans Unides del bisbat de Sant Feliu, de la que forma part el Grup de Tercer Món Mans Unides de les parròquies de Vilafranca, col·labora a finançar un projecte educatiu a l’Índia, ja que creu que l’educació és fonamental en l’eradicació de la pobresa.

El projecte es desenvolupa en el llogaret de Bodmal, a la diòcesi de Sambalpur , regió d’Odisha a l’est de l’Índia.

Aquesta localitat és una de les més pobres i subdesenvolupades de la diòcesi on es va obrir un col·legi de primària en 1972 amb un internat annex on els nens i nenes de les aldees veïnes podien cursar primària. El col·legi va tenint cada vegada més alumnes i en 1996 es va ampliar.

Actualment, l’edifici del col·legi es troba en unes condicions inadequades de seguretat, llum, espai i higiene, ja que al perill que caigui la teulada s’ uneix que no tenen latrines i els nens han d’acudir als camps circumdants. A més, les mesures de les classes són inferiors a les que exigeix el govern i com que no disposen de lavabos, corren el risc de perdre la llicència com a institució.

L’objectiu és ampliar i renovar el col·legi .El pressupost és de 89.989.00 €

El responsable del col·legi, el Pare Sequeira, amb el suport i supervisió del Bisbe de Sambalpur i amb el suport dels pares dels alumnes, sol·liciten a Mans Unides els fons necessaris per construir un edifici per a albergar tres classes, una sala comuna (que servirà també com a classe per 1r i 2n curs de primària), una sala de professors, una biblioteca, i un magatzem per a materials escolars, així com els fons per construir un edifici amb 20 latrines.

La Diòcesi contribuirà amb 5% del cost total de la construcció i amb l’equipament de l’edifici, la comunitat contribuirà transportant aigua i sorra i amb treballs d’excavació el que representa un 6,5% del cost total. La realització d’aquest projecte els permetrà de nou sol·licitar l’ajuda del Govern per al menjador del migdia, els llibres i el pagament si més no, d’alguns professors.

Seran beneficiaris directes del projecte els 273 nens que actualment van a l’escola de Bodman, beneficiant el projecte a la comunitat en general.

A la zona d’Odisha, la comunicació és gairebé impossible, sense cobertura telefònica i pràcticament sense carreteres o camins. La població, majoritàriament tribals i descastats, viuen en petites comunitats entre els boscos en les seves barraques, que no tenen llum, aigua corrent o algun mobiliari, en realitat, són només un lloc on aixoplugar-se.

Tant els nens com els grans es dediquen a la recol·lecció en els boscos la qual cosa no manca de perill davant el risc d’atac d’animals salvatges. Les nenes són les que se solen quedar a casa cuidant dels germans petits, preparant el menjar. En aquestes condicions de llargues distàncies i boscos impenetrables i perillosos, els nens no són enviats a l’escola, els pares no valoren l’educació i davant la mínima dificultat suspenen la formació dels seus fills.

Des de Mans Unides es vol promocionar l’educació i és per això que participa en el projecte a través de les diòcesis del bisbat de Sant Feliu.

El Grup de Tercer Món organitza varis actes per fer conèixer i col·laborar en el projecte.

Divendres dia 10 de febrer Sopar de la Fam , a les 21 h. Al col·legi Sant Ramon.

Dissabte 11 i diumenge 12 pregària i col·lecta extraordinària per Mans Unides , a totes les misses .