5 de MARÇ de 2017

Què és la Quaresma?

Per tres vegades la litúrgia del dimecres de cendra se’ns repeteix: “el teu Pare que veu tot el que és secret…” i també “convertiu-vos a mi amb tot el vostre cor”. Si llegim tot això, sabem què és per a nosaltres aquest temps de Quaresma.

En primer lloc un temps de Gràcia, una oportunitat que Déu Pare ens ofereix per obrir-nos a la seva salvació, és a dir, a la seva vida, el seu amor. La iniciativa és seva.

En segon lloc, un temps de Conversió, de renovació. Aquesta pot ser i cal que sigui la nostra resposta. Obrir-nos a la vida que Déu ens ofereix, obrir-nos a través de la nostra conversió. És a dir, a través de vèncer el que en nosaltres hi ha de mal, de temptació, de desamor, i d’avançar decididament pel camí evangèlic que ens ha ensenyat Jesús: el camí de l’amor, de la bondat, de la justícia, del servei obert als altres.

I, en tercer lloc, sabent que es tracta d’alguna cosa que sobretot ha de succeir en el nostre cor, en el que és amagat i secret del nostre cor, on s’hi juga i hi té lloc el més decisiu de la nostra vida, el més radical de la nostra trobada amb Déu, i d’on brolla aquesta resposta d’amor que després amararà i renovarà el nostre capteniment. Com demanem amb el salm: “Creeu en mi un cor ben pur, feu renéixer en mi un esperit ferm”.

AGRAÏMENT

La família, els preveres i el Consell Pastoral de les nostres Parròquies de Vilafranca volem agrair les mostres de condol i suport que hem rebut al llarg d’aquests darrers dies, de tantes persones, entitats i institucions amb motiu del traspàs de Mn. Jaume Berdoy.

Moltes gràcies.

___________________________________________________ 

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

VIACRUCIS: Aquest diumenge 5 de març, celebrarem aquesta pregària a la Basílica de Santa Maria a les 18 h.

LAUDES i VESPRES: Durant les Eucaristies dels dies feiners farem la pregària de Laudes i Vespres. De dilluns a dissabte a la Parròquia de la Stma Trinitat i de dimarts a divendres a la Basílica de Sta. Maria.

MISSA A L’ESPIRALL: Durant el temps de Quaresma, cada dimarts a les 20 h celebrem l’Eucaristia a l’Església de la Mare de Déu de Montserrat.

CURS BÍBLIC: El proper dimarts dia 7 de març a la rectoria, a ¾ de set de la tarda. Tema Ac 14, 8-20. Estudi punts 1 i 2. Pau i Bernabé a Listra. Los hechos, p. 219 “en Listra y en Derbe”.

REUNIÓ de PARES i MARES: De 2n curs de catequesi de primera comunió: divendres 10 de març a les 21 h a la Sala Mn. Joan Vinyeta.

CURSET PREMATRIMONIAL: El cap de setmana 11-12 de març celebrarem aquest curs per a les parelles que es preparen per rebre el sagrament del Matrimoni.

HOMILIA del BISBE AGUSTÍ: Juntament amb aquest full parroquial oferim l’homilia que Mons. Agustí Cortés va llegir el dia de les exèquies de Mn. Jaume Berdoy. És una bonica catequesi sobre la mort i la vida nova que ens promet Jesús Ressuscitat.