12 de MARÇ de 2017

La Quaresma un camí de vida cap a la Pasqua

Aquests dies, potser amb motiu del carnaval, és possible que hàgim llegit o sentit que la Quaresma és un temps trist, com d’obscuritat, antic o gairebé prehistòric. És possible que alguna cosa de tot això hi hagués en altres temps i costums. Però avui, pels cristians, la Quaresma és una crida a obrir-nos a la vida, a la vida que és de Déu, una animosa oportunitat de millorar. Perquè és –sobretot- un camí de progrés que ens durà a la gran celebració cristiana, a la joiosa i culminant celebració de la Pasqua.

Per això, perquè és una gran oportunitat, perquè ens hi juguem molt en aprofitar bé aquestes setmanes, ens ho hem de prendre amb seriositat i exigència. I, per això, la Quaresma, té lloc sobretot en el secret del nostre cor, entre Déu, el nostre Pare, i cadascú de nosaltres.

Jesús, a l’evangeli ens parla d’almoina, pregària i dejuni. Són tres aspectes d’aquest camí de gràcia i renovació que ens han de portar a la Pasqua.

Almoina en primer lloc. Perquè tot camí seriós de progrés cristià passa en primer lloc per obrir-se als germans.

Pregària en segon lloc. Perquè la Quaresma ens convida a reviure i aprofundir allò que significa el nostre baptisme: viure en comunió i relació amb Déu.

Dejuni en tercer lloc. Dejuni que significa saber fer una mica de neteja en la nostra vida -en el nostre cor- per tal de centrar-nos en el que realment és important. Feliç camí cap a la Pasqua!

___________________________________________________________________ 

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

LAUDES i VESPRES: Durant les eucaristies dels dies feiners farem la pregària de Laudes i Vespres. De dilluns a dissabte a la Parròquia de la Stma Trinitat i de dimarts a divendres a la Basílica de Sta. Maria.

MISSA A l’ESPIRALL: Durant el temps de Quaresma, cada dimarts a les 20 h celebrem l’Eucaristia a l’Església de la Mare de Déu de Montserrat.

CURSET PREMATRIMONIAL: Aquest cap de setmana 11-12 de març té lloc aquest curs per a les parelles que es preparem per rebre el sagrament del Matrimoni.

CATEQUESI BAPTISME: Per a infants que es preparen per rebre la Primera comunió: 14, 21 i 29 de març de les 18’30 h a les 19’30 h.

ASSEMBLEA del COS de PORTANTS del SANT CRIST: Se celebrarà el proper dissabte 18 de març a les 17 h a la parròquia.

DIA del SEMINARI: El proper cap de setmana 18 i 19 de març, amb motiu de la festa de Sant Josep, se celebrarà la jornada de pregària i col·lecta pel nostre Seminari.

GRUPS DE DIÀLEG: El proper dilluns 20 de març, Santi Torres, jesuïta, ens farà una conferència titulada: “Davant el fenomen de la immigració i la crisi dels refugiats… Hospitalitat?”. A les 21 h a la Sala Mn. Joan Vinyeta.

CONCERT PÒRTIC DE SETMANA SANTA: Divendres 7 d’abril a les 21 h: “Passió de sant Joan de Bob Chilcott” a càrrec de la Coral Sant Esteve, el Cor Jove d’Olesa de Montserrat i la Jove Orquestra del Montserratí. A la Basílica de Santa Maria. Properament us anunciarem com adquirir les entrades.