19 de MARÇ de 2017

Jesús i la dona samaritana

L’evangeli de la conversa de Jesús i la samaritana, és una escena creada per l’evangelista Joan per presentar-nos un profeta que sabia dialogar amistosament amb una dona samaritana, que pertanyia a un poble impur, odiat pels jueus.

La samaritana seguint la seva ruta anava a treure aigua del pou. Però aquell dia, tot va ser diferent. A la vora del pou hi era Jesús, sol, assegut bonament, cansat de caminar.

És Jesús qui enceta el diàleg. D’entrada demana: “Dóna’m aigua”. Ella no sintonitza. S’acull als prejudicis del seu ambient: és dona i és forastera. No li cal, doncs, entrar en matèria. Jesús li fa un primer anunci: “Si sabessis què vol donar-te Déu, i qui és el qui et demana que li donis aigua, ets tu qui li hauries demanat aigua viva i ell te l’hauria donada”. Entre vacil·lacions i sense  acabar de comprendre, vol l’aigua de Jesús: “Senyor, dóna’m aigua d’aquesta: que no tingui mai més set…”

En aquesta conversa entre Jesús i la samaritana, ens hi podem reconèixer tots. És un bon guió per avançar en la nostra conversió quaresmal. Resseguim-lo, doncs. El Baptisme que renovarem la nit de Pasqua és la font que brolla sempre en el nostre interior per donar-nos vida eterna. Deixem-nos portar pel Senyor, com féu aquella dona samaritana.

SANT JOSEP, PATRÓ del SEMINARI

Prop de Déu i dels germans”: Aquest és el lema de la Campanya del Seminari d’aquest any. La festivitat de sant Josep ens convida a tots  a pregar d’una manera particular per les vocacions al ministeri sacerdotal. Tots tenim el record d’aquells capellans que ens han acompanyat en el nostre camí de la fe. Avui preguem per tots ells d’una manera especial i també, demanem al bon Déu, que susciti noves vocacions a la seva Església, que ens portin vers Déu i els nostres germans.

_________________________________________________________________

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

SANT JOSEP: Enguany sant Josep, el 19 de març, és aquest diumenge, que és el 3r diumenge de Quaresma. Demà dilluns 20, a les diverses Eucaristies celebrarem la Solemnitat litúrgica de sant Josep.

GRUPS DE DIÀLEG: Demà dilluns 20 de març, Santi Torres, jesuïta, ens farà una conferència titulada: “Davant el fenomen de la immigració i la crisi dels refugiats… Hospitalitat?”. A les 21.00 h. a la Sala Mn. Joan Vinyeta.

CURS BÍBLIC: El proper dimarts dia 21 de març a la rectoria, a ¾ de set de la tarda. Tema Ac 14, 8-20. Lectio Divina punt 3. Pau i Bernabé a Listra. Los hechos, p. 239 “en Listra y en Derbe”.

PREGÀRIA JOVE: El proper divendres 24 de març tindrà lloc una nova Pregària Jove, al Monestir de Clausura, a les 22.00 h, organitzada pels Joves Cristians de Pobles i Comarques.

DINAR de GERMANOR de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes. Enguany serà el proper 2 d’abril, a Sant Celoni. Qui vulgui inscriure-s’hi, té temps fins el 25 de març, trucant a la Fina Via: 619 856 555.

CONCERT PÒRTIC DE SETMANA SANTA: Divendres 7 d’abril a les 21.00 h: “Passió de sant Joan de Bob Chilcott” a càrrec de la Coral Sant Esteve, el Cor Jove d’Olesa de Montserrat i la Jove Orquestra del Montserratí. A la Basílica de Santa Maria. Les entrades tindran un preu de 15,00 € i es poden adquirir als llocs habituals: Parròquia, Parquet i Cal Solà. També podem fer una aportació a fila 0.