2 d’ABRIL de 2017

Jesús, Camí de Vida

El camí de la Quaresma cada vegada s’ha fet més interessant: Vam començar amb Jesucrist al desert, després vam pujar al cim de la transfiguració, també vam fer el camí de l’aigua al voltant del pou de la samaritana, i diumenge passat, vam fer el camí de la llum, tot acompanyant el cec de naixement. Finalment, avui, fem el camí de la vida, la vida de l’amic Llàtzer.

L’acció de Jesús, retornant-lo a la vida real, és molt més que les paraules profètiques de Jesús a la samaritana, i fins i tot, més que el signe de guarir un cec. Jesús retornant la vida a Llàtzer avança allò que serà l’horitzó i la meta del camí per a tots aquells que són i seran amics seus.

En l’intens i profund diàleg amb Marta, Jesús fa tres afirmacions a través de les quals revela la seva identitat de Fill de Déu. La primera:”Jo sóc la resurrecció i la vida” resumeix el missatge de tota la narració: el Jesús humà plora la mort de l’amic; el Jesús diví té poder sobre la mort: La segona afirmació: Els qui creguin en mi, encara que morin viuran”, és una explicació de la primera. La tercera afirmació: “tot els qui viuen i creuen en mi no moriran mai més”. A aquestes afirmacions hi correspon la confessió de fe de Marta, que ha cregut abans en el miracle: “Sí, Senyor, vós sou el Messies que havia de venir al món”. Jesús s’ha revelat a Marta, i aquesta ha revelat qui és Jesús per ella. Des d’aquesta confessió de fe, per Marta, la vida pren un sentit nou.

Creiem de veritat que amb Jesús la nostra vida pot prendre un sentit nou? I que la nostra mort ens obrirà a una vida nova?

Que la celebració d’aquest diumenge ens ajudi a donar un sentit nou i una resposta ben valenta a la vida i a la mort.

En tu trobem la vida, Jesucrist Senyor!

__________________________________________________________________ 

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

VIACRUCIS: Aquest diumenge 2 d’abril, celebrarem aquesta pregària a la Parròquia de la Stma. Trinitat a les 18 h.

CURS BÍBLIC: El proper dimarts dia 4 d’abril a la rectoria, a ¾ de set de la tarda. Tema Ac 15, 1-29. Estudi punts 1 i 2. L’Assemblea de Jerusalem. Los hechos, p. 246 “la evangelización de los gentiles”.

MISSA a la CAPELLA dels DOLORS: La celebrarem el dimarts 4, dimecres 5, dijous 6 i divendres 7, a les 20 h.

CONCERT PÒRTIC DE SETMANA SANTA: Divendres 7 d’abril a les 21 h: “Passió de sant Joan de Bob Chilcott” a càrrec de la Coral Sant Esteve, el Cor Jove d’Olesa de Montserrat i la Jove Orquestra del Montserratí. A la Basílica de Santa Maria. Les entrades tindran un preu de 15 € i podeu adquirir-les als llocs habituals: parròquia, Parquet i Cal Solà. També podem fer una aportació a la fila 0.

DIUMENGE de RAMS: El proper diumenge dia 9 d’abril iniciarem la Setmana Santa, amb el Diumenge de Rams. L’horari de misses serà igual que els altres diumenges; en totes les misses hi haurà benedicció dels rams. A les 12 h, benedicció dels Rams a la Plaça Jaume I, i tot seguit, processó d’entrada a l’església.

CELEBRACIÓ del PERDÓ: Enguany només hi haurà dues celebracions comunitàries de la Penitència. Seran dilluns sant, dia 10 d’abril, a les 20 h a la Basílica de Santa Maria (aquell dilluns no hi haurà missa exequial) i dimarts 11, a l’Església de la Mare de Déu de Montserrat.

HORARIS de SETMANA SANTA: Amb el Full Parroquial de la setmana vinent tindrem els horaris de les diverses celebracions d’aquesta Setmana Santa.