28 de MAIG de 2017

QUARANTA DIES

El relat de l’Ascensió explica que Jesús se’n pujà al cel al cap de quaranta dies de la seva resurrecció. El nombre de quaranta, en la manera d’expressar-se de la cultura jueva, vol dir un període llarg (com els quaranta anys d’Israel al desert o els quaranta dies de dejuni de Jesús al desert).  Seguint aquesta tradició, la festa de l’Ascensió se celebrava al cap de quaranta dies de la Pasqua, és a dir, el dijous després del sisè diumenge de Pasqua. Darrerament, però, en eliminar a la majoria de llocs la festa laboral del dijous, l’Ascensió  se celebra el diumenge següent. Però tant és; l’important és celebrar, amb tot el goig, el que l’Ascensió del Senyor significa per nosaltres els cristians.

  • Jesús, fidel a l’amor fins a la mort, ha estat glorificat amb Déu per sempre, i nosaltres l’admirem i l’aplaudim.
  • La nostra feble raça humana, amb Jesús, ha entrat a la vida de Déu.
  • Per això qualsevol home i qualsevol dona té una dignitat divina.
  • Jesús va al davant nostre, ens ensenya a viure la vida ara, i ens crida a estar després amb ell en la seva vida gloriosa.
  • A nosaltres, com van fer els apòstols, ens toca, guiats per l’Esperit Sant, continuar la seva obra.
  • La nostra esperança és compartir, ara i sempre, la mateixa vida de Jesús.

Que visquem amb goig la Festa de l’Ascensió del Senyor!

______________________________________________________________________ 

AGRAÏMENT

El proppassat diumenge 21 recordàvem a les eucaristies els tres mesos de la mort de Mn. Jaume Berdoy. Per aquesta ocasió, la família de mossèn Jaume vol agrair les mostres de condol i estima rebudes al llarg d’aquestes setmanes. Per petició de la família transcrivim el text d’acció de gràcies que va llegir una de les seves nebodes el dia de l’enterrament.

 «En nom de la família volem agrair-vos tantes mostres d’estimació rebuda aquests dies tan tristos per a tots nosaltres. El tiet sempre deia que tenia dues famílies: una, la nostra: la mare, la germana, les nebodes i cosins, i la seva debilitat, els seus néts nebots: la Júlia, el Biel i el Jaume. I una segona gran família formada per tots vosaltres, totes les persones que al llarg dels anys han format part de la seva vida, tant a Olesa, com a Piera, a Capellades i Martorell, a Vilanova i Vilafranca, Sitges… a tot arreu on ha estat. Ell us estimava molt a tots i també se sentia molt estimat. Per acabar, volia compartir amb vosaltres unes paraules que el tiet fa pocs dies va dir a la meva germana Mireia: “He estat molt feliç de la vida que he viscut i de tota la gent que m’he trobat en aquest llarg camí. He estimat molt i m’he sentit estimat”. Moltes gràcies a tots!»

_______________________________________________________________________

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

UNCIÓ dels MALALTS. Aquest diumenge, a les 20 h, a la Basílica de Santa Maria, viurem la celebració comunitària de la Unció dels Malalts.

CONFERÈNCIA. Organitzada pel Grup de Diàleg i Consell Ecumènic: “Martí Luter, la persona” per Lluís Brull, membre de l’Església Evangèlica, el dilluns 29, a les 21 h. a la Sala Parroquial Mn. Vinyeta.

PASTORAL de la SALUT. Reunió el dimarts 30 de maig, a la rectoria a les 18’45 h.