7 de MAIG de 2017

JESÚS PASTOR I PORTA DE LA HUMANITAT REDIMIDA

En ple temps pasqual, la litúrgia ens presenta la figura de Jesús Bon Pastor. “Ha ressuscitat el bon pastor que ha donat la vida per les seves ovelles, al·leluia”, cantem aquest quart diumenge de Pasqua. El text de l’evangeli de Joan és una contraposició d’imatges. Jesús es declara bon pastor en oposició als mals pastors del poble d’Israel.

Jesús proclamant-se pastor ofereix el retrat del Pastor-Veritat, el que entra per la porta i el que està en perfecte comunió amb la comunitat.  Dues vegades Jesús pronuncia la frase: Jo sóc la porta. En la primera Jesús es referia a les autoritats d’Israel, que en lloc de sentir-se servidors del poble, abusaven del seu poder i de la seva força, malmenant el poble humil.

Però l’Esperit dirigeix aquesta crítica als falsos pastors de tots els temps. És per això que les ovelles no en feien –ni en fan- cas. L’única porta vàlida de la cleda cristiana és Jesús. Ell és la porta de l’Església i ningú més ni res més.

La segona afirmació -“Jo sóc la porta”- Jesús es refereix a la porta que dóna entrada a la salvació: “Els qui entrin passant per mi se salvaran de tot perill”. Aquesta és la vertadera  -i única-  porta per la qual la humanitat accedeix a la vida plena. És la porta de l’Anyell que ha estat immolat i que ara viu. És la porta del Crist mort i ressuscitat per la qual entrem a posseir la vida eterna.

___________________________________________________________________ 

CELEBRACIONS I ACTIVITATS

JORNADA de FORMACIÓ per a preveres. Com és habitual, el proper dimarts 9 de maig, els capellans de la Vicaria Penedès-Garraf-Anoia faran la trobada mensual a la Residència Mare Ràfols del Molí d’en Rovira.

ENTREGA BENEFICIS CAMPANYA de l’AMPOLLA 2017. El proper divendres 12 de maig, a les 19 h. a la parròquia se celebrarà l’entrega dels beneficis obtinguts aquest any, que seran destinats al Centre d’Acollida Abraham, de Càritas Interparroquial de Vilafranca.

PELEGRINATGE A MONTSERRAT amb les hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes catalanes. Serà el dissabte 13 de maig; des de Vilafranca sortiran un bon nombre de persones, acompanyades de voluntaris de Pastoral de la Salut i hospitalaris.

MARE DE DÉU DE FÀTIMA. Serà el dissabte dia 13. A les 12 h se celebrarà l’Eucaristia a la Capella de Fàtima al barri del Poble Nou.

CONFERÈNCIA STA. MARIA MAGDALENA PAZZI. Amb motiu del 450è aniversari del seu naixement, el proper dijous 18 de maig se celebrarà una conferència a les 18 h al Monestir de Clausura.

MARCA la “X” en la Declaració de la Renda. Amb el lema “Amb tu som una gran família” s’ha engegat la campanya de la Renda. A l’hora de fer la declaració de la Renda, marcant la “X” per l’Església i per fins socials, pots destinar una part dels teus impostos a col·laborar a les necessitats de les nostres parròquies i un percentatge dels impostos es destina a projectes socials, entre ells Càritas, del nostre entorn i de països més desfavorits.