19 de novembre de 2017

 Avui, Jornada Mundial dels Pobres

El papa Francesc, en la cloenda de l’Any Sant de la Misericòrdia que va tenir lloc l’any 2016, va establir que a partir d’ara, el diumenge 33 del temps de durant l’any (o sigui l’anterior a la festa de Crist Rei), se celebri a tota l’Església aquesta nova jornada. El lema d’aquest primer any és: “No estimem de paraula sinó amb obres”. Convido tota l’Església, i els homes i dones de bona voluntat, a mantenir, en aquesta Jornada, la mirada fixa en els qui estenen les seves mans clamant ajut i demanant la nostra solidaritat. Són els nostres germans i germanes, creats i estimats pel Pare celestial. Aquesta Jornada té com a objectiu, en primer lloc, estimular els creients perquè reaccionin davant la cultura del descart i el malbaratament, fent seva la cultura de la trobada. Que aquesta nova Jornada Mundial es converteixi per a la nostra consciència creient en una forta crida, de manera que estiguem cada vegada més convençuts que compartir amb els pobres ens permet entendre l’Evangeli en la seva veritat més profunda. Els pobres no són un problema, sinó un recurs al qual cal acudir per acollir i viure l’essència de l’Evangeli. Pensem-hi.

_________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Cadena de pregària per les vocacions. Les 10 diòcesis de Catalunya continuem aquesta iniciativa durant el mes de novembre. Recordem que el bisbat de Sant Feliu té l’encàrrec de pregar especialment per aquesta intenció els dies 9, 19 i 29.

Dinar Solidari de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes.       Avui diumenge 19 de novembre, la delegació de Vilafranca de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes celebrem el 5è. dinar solidari a benefici de Càritas. En acabar la missa de 12 ens trobem al menjador de la Fassina per compartir dinar i una estona de tertúlia.

Grup bíblic. Propera reunió: dimarts 21 de novembre de 18:45h. a 19:45h. a la rectoria de Santa Maria. Tema: Gn 15,7-19: Un forn fumejant i una torxa de foc. Obert a tothom interessat en conèixer més i aprofundir la Paraula de Déu.

Pregària per la pau. El proper divendres 24 de novembre a les 9 del vespre celebrarem una Pregària a la Cripta de Santa Maria. Una pregària jove oberta a tothom qui vulgui participar-hi. Enmig dels esdeveniments socials que estem vivint, farem una pregària per la pau a casa nostra i al món.

Reunió de pares/mares dels infants del 1r. curs de catequesi. El proper divendres 24 de novembre a les 21h. a la sala Mn. Vinyeta.

Càritas. El proper dissabte 25 de novembre se celebra el “Dia sense llar”. És costum en aquesta diada celebrar-ho amb les persones que s’acullen al Centre d’Acollida Abraham i en altres serveis d’habitatge de la diòcesi. Coincidint amb aquesta diada s’ha convocat una trobada de treball amb els coordinadors de Càritas de les diverses parròquies de la diòcesi. Aquesta trobada tindrà lloc a les 10h. a la Sala parroquial Mn. Vinyeta.

Pastoral de la Salut. Missa al centre sociosanitari Ricard Fortuny dissabte 25 d’octubre a les 11:30h.

Sessió de formació litúrgica. Segona sessió adreçada a les persones que preparen o exerceixen algun servei en les misses de les nostres parròquies, i a tots els feligresos de l’Arxiprestat interessats en conèixer els elements centrals de la litúrgia, aprofundir en el sentit de les celebracions, resoldre dubtes… Dissabte 25 de novembre, de 18:30h. a 19:30h. a la sala Mn. Vinyeta.