26 de novembre de 2017

Dia de les persones sense llar

Enguany commemorem 25 anys de la Campanya “Ningú sense llar, organitzada entre d’altres entitats per Càritas. El lema d’enguany és:  “Som persones, tenim drets, ningú sense llar”. Heus ací un missatge que es repeteix amb força i que, per reiterat que sigui, no perd valor ni contundència. La realitat quotidiana ens fa adonar que cada dia els Drets Humans, com ara l’accés a la salut o a l’habitatge, són vulnerats o no són accesibles per a les persones que no tenen lloc on viure. A Espanya són més de 40.000 persones.

Amb la campanya volem: 1) Fer visibles les dificultats amb què es troben cada dia les persones sense llar per accedir als Drets Humans (salut, habitatge, participació a la protección social, etc.) i exercir-los; 2) Denunciar la vulneració dels drets que pateixen les persones que no tenem un lloc on viure; 3) Recordar que els Drets Humans suposen una responsabilitat compartida que els Estats i les Administracions han de garantir, i implicar-nos-hi la ciutadania des d’entitats socials, eclesials, administracions, mitjans de comunicació, etc.

Sempre des d’una mirada de drets de caràcter global, interrelacionat-los entre ells i no pas incidint en un de concret: tots els drets junts, alhora, cada dia a tot arreu… Cap persona sense llar!

Càritas Interparroquial de Vilafranca

Comença el temps d’Advent. Amb la festa de Crist Rei que celebrem avui acaba l’Any Litúrgic, i el proper diumenge 3 de desembre comença el nou temps d’Advent. Visquem-lo amb intensitat.

_________________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Vilafranca sardanista. Avui diumenge dia 26 se celebra la “Diada del Soci”, participaran a la missa de les 12h. a la basílica de Sta.Maria.

Cadena de pregària per les vocacions. Encara aquesta setmana, al nostre bisbat pregarem especialment el dimecres dia 29.

Setmana de la Bíblia. Té lloc a totes les diòcesis de Catalunya del 27 de novembre al 3 de desembre. Per aquest motiu, el proper dimarts 28 de novembre de 18:30h. a 19:30h. a la cripta de la basílica de Santa Maria, el grup bíblic de la parròquia ens convida a tots a fer una reflexió i aprofundiment sobre un fragment de l’Antic Testament. La setmana acabarà el dia 3 amb la celebració del “Diumenge de la Paraula”.

Horari obertura de la cripta. Amb molt de goig comuniquem que a partir del dia 2 de desembre, i gràcies a la col·laboració d’un grup de voluntaris, la cripta estarà oberta cada dissabte de 11 a 13:30h. per tal de poder visitar els grups escultòrics de Josep Llimona: sant Fèlix i el Sant Enterrament de Jesús.

Visita Pastoral Arxiprestal. El proper dissabte 2 de desembre, de 10 a 12h. a la Sala Mn. Vinyeta, tindrà lloc la reunió del consell pastoral arxiprestal (representants de les parròquies) amb el sr. bisbe. A les 12:30h. i fins a les 14h. hi haurà la reunió de cloenda, oberta a tots els fidels que hi vulguin participar. Hi convidem especialment els agents de pastoral de les nostres parròquies.

Altres reunions. Dilluns 27 a les 21h. reunió dels responsables dels Grups de Diàleg per tancar el cicle de conferències de l’any que ve. Dimarts 28 a les 18:45h. pastoral de la salut; a les 20:30h. comissió d’economia i obres.

Resultat col·lecta Domund. Es va realitzar a les diferents esglésies els dies 21 i 22 d’octubre, i s’han lliurat a la Delegació de Missions del bisbat de Sant Feliu 2.168’46€. Gràcies per la vostra solidaritat.