3 de desembre de 2017

Comença el temps d’Advent

Avui comencem l’Advent, aquest temps litúrgic que ens prepara per al Nadal. És una invitació a viure amb esperança activa la vinguda del Senyor. Una vinguda que esdevingué en el moment de la seva encarnació (passat), i que recordarem i celebrarem en el proper Nadal. Però una vinguda que es donarà també al final del temps i de la nostra vida (futur), i per a la qual  ens hem de preparar cada dia. I una vinguda que es produeix cada dia (present), en cada persona i en cada esdeveniment. L’Advent és un temps bonic, ple de signes i símbols, que ens conviden a entrar espiritualment en la celebració del Nadal. Aprofitem-lo amb tots els mitjans que se’ns ofereixen.

I amb l’Advent comença també un nou any litúrgic, en què anirem avançant seguint els passos del Senyor. Enguany ho farem de la mà de l’evangeli segons sant Marc, que és el que correspon al cicle de lectures dominical B. Aprofitant aquesta avinentesa, els bisbes de Catalunya ens conviden avui a celebrar el “Diumenge de la Paraula”, un dia especialment per recordar la importància i centralitat de la Paraula de Déu en la nostra vida cristiana. Per això començarem totes les misses portant en processó solemnement i entronitzant a l’ambó aquest leccionari que utilitzarem durant tots els diumenges d’aquest nou any litúrgic. Que sigui un símbol també d’aquesta voluntat que la Paraula de Déu tingui el relleu i el valor que li escauen en la nostra celebració litúrgica i en la nostra vida.

Recordem que, com un mitjà per viure més intensament l’Advent, cada dia a la missa de les 8:15h. a la Trinitat resem laudes, i al vespre a la missa de les 20h. resem vespres.

____________________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Exposició dels vitralls restaurats. Amb motiu de les obres de rehabilitació de la basílica, s’han restaurat els 3 vitralls dels altars de la façana sud (Sant Jocund, La Puríssima i la Mare de Déu de Montserrat). Abans de tornar-los a ubicar en el seu lloc, els podreu contemplar a la sala Mn. Vinyeta després de la missa del dissabte dia 2 de desembre (a les 20:45h) i després de la missa de les 12h. del diumenge 3 de desembre (a les 12:45h).

Reunió de la comissió permanent del consell pastoral. Dilluns 4 de desembre a les 21h.

Exposició de pessebres. Tindrà lloc, com cada any, a la Capella dels Dolors, del 6 de desembre al 7 de gener. Organitzada per l’Associació de Pessebristes de Vilafranca. Oberta cada dia de 18h. a 20h. i els dissabtes, diumenges i festius també de 12h. a 14h.

Solemnitat de la Immaculada Concepció de Maria. Se celebra el dijous 8 de setembre. Horaris de misses com els diumenges.

Fiesta de la Virgen de la Puerta, patrona de Perú. La celebrarem el dissabte 9 de desembre a les 12h. a l’església de Sant Francesc, on hi ha la seva imatge.

Missa familiar. Dissabte 9 de desembre a les 19h. a la parròquia de la Santíssima Trinitat. Adreçada a famílies joves amb infants petits.

Noces d’or sacerdotals de Mn. Josep Puig. Va rebre l’ordenació el 23 de desembre de 1968. Ho celebrarem amb una missa el diumenge 17 de desembre a les 18h. a la parròquia de la Santíssima Trinitat.

Resultat del concert Rèquiem de Mozart de la Polifònica de Vilafranca en homenatge a Mn. Jaume Berdoy del passat 29 d’octubre. Fruit de la venda d’entrades i a les aportacions de diversos patrocinadors, un cop pagades les despeses del concert, van quedar 4.500 € per a les obres de restauració de la basílica. Gràcies a tothom.