14 de gener de 2018

Anunci de les festes de l’any

“La glòria del Senyor s’ha manifestat a Betlem i es continuarà manifestant entre nosaltres fins al dia del seu retorn gloriós. Per això us anunciem amb goig que, així com ens hem alegrat en aquestes festes de Nadal de nostre Senyor Jesucrist, ens alegrarem també en la gran celebració pasqual de la Resurrecció del nostre Salvador.

Així, doncs, tinguem present que aquest any l’exercitació de la Quaresma que ens prepara per a les festes pasquals començarà el dia 14 de febrer, Dimecres de Cendra, i del 30 de març a l’1 d’abril celebrarem amb fe el Tridu Pasqual de la mort, sepultura i resurrecció del Senyor Jesús. El dia 1 d’abril serà la Pasqua, la festa més gran de l’any. I al cap de 50 dies, com a culminació de la cinquantena pasqual, el diumenge 20 de maig, celebrarem la solemnitat de la Pentecosta, el do que Jesús ressuscitat fa a la seva Església: l’Esperit Sant.

Cada diumenge ens reunirem per celebrar l’Eucaristia, commemorant la resurrecció del Senyor, i venerarem també la memòria de la Mare de Déu en les seves festes, i la de tants germans sants i santes que ens acompanyen en el nostre camí. Tots els dies són sants i bons per als qui estan en gràcia de Déu.

I ja al final de l’any, el dia 2 de desembre, iniciarem un nou any litúrgic amb la celebració del diumenge primer de l’Advent de nostre Senyor Jesucrist. A ell tot honor i tota glòria pels segles dels segles. Amén”.

(aquest text es proclama a totes les missesel dia de l’Epifania del Senyor, 6 de gener)

________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Full informatiu arxiprestal. Avui, juntament amb aquest full, n’hi trobareu un altre amb dates d’actes i reunions d’interès per a tots els feligresos, obertes a totes les parròquies de l’Axiprestat.

Grup bíblic. Propera reunió: dimarts 16 de gener de 18:45h. a 19:45h. a la rectoria de Santa Maria. Tema: Gn 17,9-14.23-27: Aquest és el signe de l’aliança entre jo i vosaltres: tots els homes hauran de ser circumcidats. Obert a tothom interessat.

Sant Antoni Abat. Dimecres 17 de gener, missa a les 20h. a la basílica de Santa Maria. Festa dels Tres Tombs, diumenge 21 de gener. La benedicció dels animals es farà a les 13h. al davant de l’església de Sant Francesc.

Setmana de pregària per la unitat dels cristians. Tindrà lloc, com cada any, del 18 al 25 de gener. A partir del dijous dia 18, doncs, en farem pregària a totes les misses. En el full informatiu de la setmana que ve oferirem una reflexió més llarga sobre aquest tema ecumènic.

Altres reunions. Dimarts 16 a les 20:30h, comissió Santa Maria 2020. Dimecres 17 a les 20:30h, junta de la casa de colònies de Penyafort.

Recés espiritual “Aixeca’t”. Un dissabte al matí de cada mes (de 10:30h. a 13:30h), a l’església de Castellet. Proper recés: 20 de gener.

Joies per a la restauració de Santa Maria. La Joieria Moner ha creat una col·lecció de joies inspirades en els vitralls de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès. Per tal de col·laborar amb la restauració de la Basílica, han tingut la idea de plasmar el rosetó de Santa Maria en aquesta col·lecció de joies. Totes les joies estan fetes a mà al taller de la joieria i són d’or 18kt o de plata de Llei 925. Hi ha diverses joies: dues versions de penjoll i un anell. No es descarta que més endavant es pugui ampliar la col·lecció. Una part dels beneficis obtinguts per la venda d’aquestes joies anirà íntegrament destinat a restauració de la Basílica.