PROJECTE EDUCATIU A  ANGOLA : reforç al cicle d’educació secundària  d’una escola d’un barri perifèric de Villa Matilde, a 4 km de Malange, al nord-est interior d’Angola.

Els seus habitants , de les ètnies Bantú i Kimbundu, i viuen de l’agricultura de subsistència i ocasionalment de la venda ambulant.Les cases d’adob no tenen les condicions higièniques ni energia elèctrica.

Tot i que fa 14 anys de l’acord de pau , el país encara té problemes d’infraestructures sobre tot en salut, ensenyament . La tassa d’analfabetisme en zones rural és molt alta

Per aquest motiu les Gnes Mercedàries Missioneres , que porten 25 anys treballant en aquesta zona, van començar construint un orfenat, un centre de promoció de la dona i un centre de salut, amb l’ajud de Mans Unides i  van seguir construint l’escola que ara té 1.320 alumnes.

En els darrers anys davant la petició de les famílies dels alumnes , ja s’ha començat el cicle de secundària . L’Ampa  es proposa construir-hi 3 noves aules  i l’ equipament sanitari i han aportat  el material pedagògic. Per això demanen a Mans Unides l’ajuda per completar el projecte, que esperen realitzar en el període d’un any  .

En aquestes noves aules podran estudiar 210 joves  procedent del barris perifèrics de  Malangue.

El projecte serà portat a terme per les germanes Mercedàries missioneres de Barcelona , en concret per la Gna  Josefina Cortadella.

Té un pressupost de  47.727,00 EUR

La Delegació de Mans Unides del bisbat de Sant Feliu  assumeix aquest projecte . Per això compta amb la generositat de tots nosaltres.

També col.laboren en aquest projecte els arxiprestats de Piera-Capellades i Garraf que realitzaran diferents actes al llarg de la campanya d’enguany.

 

Actes a Vilafranca en benefici de la Campanya contra la Fam  2018.

Sopar de la Fam,  divendres 9 de febrer a les 21 h. al Col.legi Sant Ramón de Penyafort.

Pregària i col.lecta , dissabte  10 i diumenge 11 a totes les misses.

En el Sopar de la Fam ens acompanyarà el P. Josep Frigola, missioner del Pares Blancs que ha estat molts anys al Níger.