18 de febrer de 2018

Comença la Quaresma

Amb la celebració del Dimecres de Cendra hem començat el temps de Quaresma. Un temps per preparar-nos per a la Setmana Santa i la Pasqua. Un temps d’intensitat i d’interioritat, imitant els 40 dies de Jesús al desert, per sortir-ne enfortits, renovats. Un temps per revisar la nostra vida i la nostra relació amb el Senyor. Un temps de conversió, i per tant també de penitència. Un temps per fer camí com el poble d’Israel pel desert en l’èxode. Un temps per fer camí acompanyant Jesús vers la passió i la creu. Un temps, en definitiva, per viure el nostre propi itinerari del pecat i la mort a la vida nova de Jesús Ressuscitat.

L’Església ens ofereix tradicionalment uns mitjans per viure aquest temps litúrgic privilegiat: la pregària (intensificar la nostra relació personal amb el Senyor), el dejuni (renunciar a algunes coses secundàries per posar tota l’atenció en allò principal de la vida i de la fe) i l’almoina (esforç per compartir amb els necessitats). I evidentment tota la litúrgia, amb els seus textos, lectures, oracions, cants… especialment cuidats i preparats en aquestes setmanes.

També la parròquia ofereix uns mitjans: la pregària de Laudes a la missa del matí dels dies feiners a la Trinitat, la pregària de Vespres a la missa dels vespres dels dies feiners a Santa Maria, la pregària del Viacrucis els diumenges a la tarda a les diferents esglésies, uns espais de pregària propis (pregàries joves, exposició del Santíssim el primer dijous de mes), les conferències que organitzen els grups de diàleg…

Val la pena fer un esforç per aprofitar aquest temps, una autèntica oportunitat que se’ns ofereix.

______________________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Viacrucis. Avui a les 18h. a la basílica de Santa Maria.

Grups de diàleg. Conferència: “Sis conceptes per entendre la immigració”, per Maria del Carmen de la Fuente, Llicenciada en Sociologia. Membre de la Fundació Migra Studium. Dilluns 19 de febrer a les 21h. a la sala Mn. Vinyeta.

Grup bíblic. Propera reunió: dimarts 20 de febrer de 18:45h. a 19:45h. a la rectoria de Santa Maria. Tema: Gn 18,16-33: ¿De debò que faràs desaparèixer tant el just com el culpable? Obert a tothom.

Mn. Jaume Berdoy. Dimecres 21 de febrer farà un any de la seva defunció. El recordarem a les misses d’aquest dia.

Altres reunions. Dijous 22, comissió permanent del consell pastoral. Divendres 23 a les 21h. a la sala parroquial Mn. Vinyeta, reunió dels pares/mares dels infants del 1r. curs de catequesi.

Pregària jove. Divendres 23 a les 21h. a la cripta de Santa Maria.

Pastoral de la Salut. Missa al centre sociosanitari Ricard Fortuny, dissabte 24 de febrer a les 11:30h.

Sessió de formació litúrgica. Adreçada especialment als que participen activament en les celebracions i oberta a tots els feligresos de l’Arxiprestat interessats en qüestions relacionades amb la litúrgia. Propera sessió: dissabte 24 de febrer, de 18:30h. a 19:30h. a la sala Mn. Vinyeta (un dissabte al mes).

Festa d’aniversari del GEP. Dissabte 24 de febrer. Durant tota la tarda, activitats diverses. A les 20h. participaran a l’eucaristia els infants, els monitors i les famílies. Per molts anys!

Exposició de Mans Unides. “El malbaratament alimentari”, fins el 25 de febrer al passadís de l’Hospital Comarcal de Vilafranca.