La Comissió Santa Maria 2020 proposa una nova modalitat per contribuir a les obres de restauració de l’església de santa Maria en les properes fases. En aquest cas ho fa amb l’edició limitada de tres models d’imants de nevera que reprodueixen els tres vitralls de les capelles que es van restaurar durant la darrera intervenció a la façana sud. Aquests imants es poden trobar a la botiga del VINSEUM i els dissabtes al matí a la cripta d’11 a 2/4 de 2. El preu de cada imant és de 3€ i els beneficis de la seva venda aniran destinat a les properes fases de restauració, a la vegada que suposa un nou element de marxandatge de Vilafranca.

Justament l’obertura de la cripta i el Sagrament els dissabtes al matí, des del mes de desembre, i la gran afluència de visitants que han rebut és un dels factors que fa que es posin també a la venda en aquest punt. Des de la seva obertura el nombre de visitants ha estat de 1800, amb públic tan local com de fora que aprofiten l’accés a la cripta els dissabtes al matí. Fins ara la cripta era un espai que habitualment restava tancat i on s’hi pot veure un dels principals elements del patrimoni escultòric de Vilafranca, el conjunt de l’enterrament de Crist, de Josep Llimona, i també l’altar de sant Fèlix, patró de Vilafranca, i que acull les seves relíquies.

També a partir d’aquest dissabte es posarà a la disposició dels visitants de santa Maria una petita guia que podran adquirir per 50 cèntims, i també estampes i goigs de sant Fèlix d’edicions passades a canvi d’una aportació voluntària, especialment pels visitants que no estan a la vila durant les novenes.

Així mateix també a partir d’aquesta setmana hi haurà un plafó a la nau de santa Maria explicant quins han estat els resultats de la restauració de la segona fase de la façana sud que van finalitzar-se el passat mes de desembre.