4 de març de 2018

Nota dels bisbes de Catalunya

En aquest temps de Quaresma, quan se’ns convida a la conversió personal i comunitària, no podem obviar els esdeveniments polítics i socials que s’han produït en els darrers mesos a Catalunya. Des d’aquesta perspectiva els bisbes de les diòcesis catalanes adrecem una crida a tothom a fer un esforç per refer la confiança mútua dins d’una societat com la nostra en la qual es dona una gran pluralitat cultural, política i també religiosa. La cohesió social, la concòrdia, el sentir-nos propers els uns als altres i el respecte als drets de totes les persones que viuen a Catalunya han de ser un dels nostres objectius prioritaris en aquest moment. No podem ignorar ni menystenir que en relació a Catalunya existeix un problema polític de primer ordre que obliga a cercar una solució justa a la situació creada que sigui mínimament acceptable per a tots, amb un gran esforç de diàleg des de la veritat, amb generositat i recerca del bé comú de tothom. Per això, tal com hem demanat repetidament, amb paraules del papa Francesc amb les quals ens sentim compromesos, diem als catòlics i a tots els qui ens vulguin escoltar que «és hora de saber com dissenyar, en una cultura que privilegiï el diàleg com a forma de trobament, la recerca de consensos i acords, però sense separar-la de la preocupació per una societat justa, memoriosa i sense exclusions». (Evangelii Gaudium 239). El passat 21 de desembre es van realitzar eleccions al Parlament amb una gran participació dels electors. És necessari que, amb voluntat de servei, els parlamentaris escollits impulsin els mecanismes democràtics per a la formació d’un nou govern de la Generalitat que actuï amb sentit de responsabilitat envers tots els col·lectius del país, i especialment els més necessitats de superar les conseqüències de la crisi institucional, econòmica i social que vivim. Volem fer esment d’una qüestió concreta que ens preocupa. Pel que fa a la presó preventiva d’alguns antics membres del govern i d’alguns dirigents d’organitzacions socials, sense entrar en debats jurídics, demanem una reflexió serena sobre aquest fet, en vistes a propiciar el clima de diàleg que tant necessitem i en la qual no es deixin de considerar les circumstàncies personals dels afectats. Com a ciutadans d’aquest país i pastors de l’Església que fa camí a Catalunya, novament reafirmem que, encara que no ens correspon a nosaltres optar per una determinada proposta als nous escenaris que en els darrers temps s’han plantejat, defensem la legitimitat moral de les diverses opcions sobre l’estructura política de Catalunya que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles i siguin defensades de forma pacífica i democràtica. Finalment, demanem als catòlics que, descobrint el pas de Déu per la vida en aquests moments de complexitat, siguem instruments de pau i reconciliació enmig de la societat catalana, i no deixem de pregar el bon Déu per la pau i la justícia a Catalunya.

Tiana, 16 de febrer de 2018

_______________________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Viacrucis. Avui a les 18h. a la capella de la Mare de Déu de Fàtima.

Grup bíblic. Propera reunió: dimarts 6 de març de 18:45h. a 19:45h. a la rectoria de Santa Maria. Tema: Gn 19,1-11: I a tota aquella gent els van deixar cecs. Obert a tothom que hi estigui interessat.

Altres reunions. Dimarts 6 a les 20:30h, comissió Santa Maria 2020. Dimecres 7: a les 10h, Junta de Càritas Interparroquial; a les 18:30h, comissió de litúrgia; a les 19h, grup Tercer Món – Mans Unides; a les 21h, acollidors de baptisme. Dijous 8 a les 18h, equip responsable catequesi. Dissabte 10 a les 17h, Cos de Portants del Sant Crist.

Pregària Jove. Divendres 9 a les 22h. al monestir del Carme.

Acolliment parelles. Els dies 10 i 11 tindrà lloc el primer grup de preparació del matrimoni. Hi participaran 13 parelles de l’Arxiprestat. El dissabte dia 10 participaran a la missa de les 20h. Agraïm el servei pastoral que fan els acollidors de parelles de les nostres parròquies.

Sortida Grup Esplai Parroquial. Els dies 10 i 11 de març tots els infants, joves i monitors del GEP tindran la sortida conjunta a la casa de colònies de La Conreria (Tiana). El dissabte celebraran l’eucaristia.