11 de març de 2018

Vida litúrgica i Pregària

En el marc del pla pastoral diocesà d’aquest curs 2017-2018 (“Us he confiat la missió d’anar per tot arreu i donar fruit”, Jn 15-16), un dels objectius a treballar és el de “Vida litúrgica i pregària”, que anima les parròquies a revisar les celebracions, conèixer i aprofundir els seus elements centrals, i pensar com millorar la formació i la participació de la comunitat en la litúrgia. A Vilafranca hem començat a treballar aquest objectiu, amb una fitxa que se’ns ha ofert com a material, al consell pastoral i també en les sessions de formació litúrgica.

Sobre el punt “pregar i celebrar la fe en comú”, es va comentar que la comunitat en general valora els espais de pregària i celebració, però de vegades falta predisposició (preparar-se, anar-hi amb temps, comunicar-nos entre nosaltres…). Entre els aspectes a millorar va sortir el tema dels cants (no s’agafen els cantorals, se segueixen per inèrcia, caldria una millor participació). I també el sagrament de la penitència, que cada vegada els fidels el reben amb menor freqüència, tant les confessions individuals com les celebracions comunitàries; és una qüestió que caldria subratllar en aquesta Quaresma.  Pel que fa als espais de pregària (a part de l’eucaristia), se n’ofereixen molts: el rosari (dimecres a Santa Maria i divendres a la Trinitat), l’exposició del Santíssim el primer dijous de mes, la pregària jove, les laudes i vespres amb la missa dels feiners (Advent i Quaresma), els Viacrucis, les antífones de la O per Advent, la vetlla del dijous sant, les novenes de sant Fèlix… Caldria que els fidels aprofitessin més aquests espais que s’ofereixen. També es valora que l’església estigui moltes hores oberta per a la pregària personal. La reflexió encara ha de continuar.

________________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Viacrucis. Avui a l’església de la Mare de Déu de Montserrat (18h).

Grups de diàleg. Conferència: “Comentari sobre l’evangeli de Marc”, per Joaquim Menacho, enginyer, professor de l’Institut Químic de Sarrià, teòleg, membre de l’equip de Cristianisme i Justícia. Dilluns 12 de març a les 21h. a la sala Mn. Vinyeta.

Grup d’estudi d’evangeli. Dimarts dia 13 de març a les 20:30h.

Altres reunions. Dimarts 13 a les 20:30h, reunió de la Junta de Penyafort. Dijous 15 a les 20:30h, comissió d’economia. Divendres 16 a les 21h, reunió de pares/mares dels infants de 1r. curs de catequesi.

Recés espiritual “Aixeca’t”. Un dissabte al matí de cada mes (de 10:30h. a 13:30h), a l’església de Castellet. Proper recés: 17 de març.

Sessió de formació litúrgica. Oberta a tots els feligresos de l’Arxiprestat interessats en qüestions relacionades amb la litúrgia. Dissabte 17 de març, de 18:30h. a 19:30h. a la sala Mn. Vinyeta.

Missa familiar. Dissabte 17 de març a les 19h. a la parròquia de la Santíssima Trinitat. Adreçada a famílies joves amb infants petits.

Diumenge de Rams. Avancem amb temps que aquest any la benedicció a la plaça Santa Maria serà a les 12:30h.

Guia basílica i imants. Hem editat un senzill prospecte sobre la basílica de Santa Maria, especialment adreçat als visitants (preu 0’50€). També hem posat a la venda uns imants amb la imatge dels 3 vitralls dels altars laterals de la façana sud recentment restaurats (preu 3€ cadascun); els beneficis aniran destinats a les obres de restauració.

Resultat col·lecta Mans Unides. Es va realitzar els dies 10 i 11 de febrer i, afegint també les aportacions del sopar de la fam, s’han lliurat a la delegació de Mans Unides del bisbat de Sant Feliu 2.946’08 €.