13 de maig de 2018

Les creuetes a la Declaració de la Renda

Un any més, arriba l’hora de fer la Declaració de la Renda, i un any més se’ns recorda la conveniència de marcar amb una x la casella en favor de l’Església catòlica. Recordem que marcar aquesta creueta no vol dir pagar més, sinó que un 0’7% del que haurem de pagar anirà destinat a l’Església. És un dret que tenim, i alhora una responsabilitat com a cristians, ja que l’Església, amb voluntat d’autofinançament, només rep de l’Estat la part corresponent a les creuetes marcades en la Declaració. Amb el lema “Junts, x un món millor”, ha començat ja la campanya per explicar el destí de les aportacions. Recordem també la possibilitat, ben adient, de marcar la creueta a les dues caselles: la de l’Església catòlica (per ajudar a l’economia de les nostres diòcesis), però també la de les altres finalitats socials (entre les quals hi ha Càritas i altres entitats d’Església). No pagarem més, i destinarem un 0’7% + un 0’7% (és a dir, un 1’4%) dels nostres impostos a cadascuna de les dues destinacions.

La setmana passada es va donar tota la informació al full dominical del bisbat. També a les tauletes de l’entrada de les esglésies trobareu unes revistes amb tota la informació. Val la pena saber la veritat, i explicar-la, perquè hi ha molta desinformació i també alguns prejudicis. Per exemple, l’Església no paga IBI igual com tampoc no el paguen les ONGs, les associacions, fundacions, institucions i altres confessions que desenvolupen una tasca social i no-lucrativa. També és bo explicar en què es gasta els diners l’Església, bàsicament en acció pastoral, social, manteniment dels temples… Una tasca que beneficia tothom, i que necessita finançament. Conscienciem-nos, doncs, actuem amb responsabilitat… i expliquem-ho bé a tothom!

____________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Ascensió i Pentecosta. Amb la festa de l’Ascensió encetem la recta final de la Pasqua, que culminarà diumenge que ve amb la Pentecosta. Dissabte 19 se celebra l’Aplec de l’Esperit a Tortosa, amb participació d’un grup de joves de la vila. Invoquem l’Esperit Sant aquests dies!

Festa de la Mare de Déu de Fàtima. Avui 13 de maig. Missa en la seva festa patronal a la capella del barri del Poble Nou, a les 10h.

Trobada pasqual de la vicaria episcopal del Penedès, Anoia, Garraf: “Cridats a donar fruit”. Avui diumenge 13 de maig a St. Joan de Mediona. Eucaristia presidida pel bisbe Agustí a les 18h.

Recordem que amb motiu de la Trobada Pasqual avui no se celebrarà la missa vespertina de les 20h. a Sta. Maria.

Sant Isidre. Celebrarem la festa del patró dels pagesos el dimarts 15. Al final de la missa de les 20h. a Santa Maria, estrena dels nous goigs.

Hospitalitat de la Lourdes. El 164è. Pelegrinatge serà del 28 de juny al 2 de juliol. Informació i recollida dels fulls d’inscripció el dimecres 16 i el divendres 18 de maig de 7 a 8 del vespre a la rectoria. Últim dia d’entrega d’inscripcions 30 de maig.

Concert de banda. Tindrà lloc el diumenge 27 de maig a les 18h. dins els actes promoguts per la Comissió Santa Maria 2020 per recollir diners per a la restauració de la basílica. La Banda de l’Escola Municipal de Música M.Dolors Calvet, dirigida per Sergi Raya, interpretarà bandes sonores i peces tradicionals. En un parell de peces comptarem amb la col·laboració de l’organista Jonathan Carbó. L’entrada és gratuïta, i es faran aportacions voluntàries a la sortida (“taquilla inversa”).

Catalunya Cristiana. El setmanari d’informació religiosa ha renovat el format, ara com a revista. El trobareu a la tauleta de la basílica al preu de 2’90 €. Val la pena!