20 de maig de 2018

S.O.S. Cristians

Aquest és el títol de l’últim llibre de la periodista i escriptora Pilar Rahola, amb el clar subtítol “La persecució dels cristians en el món d’avui, una realitat silenciada”. Transcrivim un fragment de la presentació: “Mai no hi havia hagut, des de l’època de les catacumbes, un intent massiu, organitzat i impune d’acabar amb comunitats cristianes senceres. Les dades colpidores que Pilar Rahola aporta en aquest llibre, d’una manera sistemàtica i rigorosa, són tràgiques i encenen totes les alarmes d’una sagnia que no sembla tenir aturador. Coptes, assiris, siríacs, ortodoxos de diverses litúrgies, protestants i també catòlics, pateixen avui l’estigma de la creu. Són màrtirs els caldeus assassinats pel Daeix per no voler convertir-se a l’islam, o els coptes morts per les bombes a les catedrals d’Egipte, o els cristians nord-coreans tancats per tota la vida en camps de treball forçat a causa de la seva fe. Això és el martiri i aquests són els màrtirs del segle XXI. I malgrat el crit desesperat de tantes comunitats violentades, el silenci s’imposa com un vel allà on pateixen el martiri, però també a Occident, on els cristians no formen part del que és políticament correcte. Creure en Crist ha esdevingut una creença amb un elevat risc que condueix milers de persones a la presó, l’exili i la mort. Les xifres, les vivències i els fets que relata aquest llibre ho demostren, per tal de remoure consciències, inspirar compromisos i ajudar a pal·liar la solitud de milers de cristians”.

És també el tema de la interessant conferència d’aquest dilluns organitzada pels Grups de Diàleg, a càrrec d’una representant de la Fundació Potifícia “Ajuda a l’Església Necessitada”. No ens la perdem!

_________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Pasqua Granada. Amb la solemnitat de la Pentecosta celebrem el do de l’Esperit Sant i acabem la cinquantena pasqual. Encomanem l’Aplec de l’Esperit que se celebra aquest cap de setmana a Tortosa.

Grups de diàleg. Conferència: “Els cristians perseguits avui”, per Marta Garcia Campos, membre de la Fundació Ajuda a l’Església Necessitada. Dilluns 21 de maig a les 21h. a la sala Mn. Vinyeta.

Santa Joaquima de Vedruna. La seva festa se celebra el dimarts 22 de maig. Felicitem de tot cor la comunitat religiosa de l’Espirall i la comunitat educativa de l’escola Sant Elies.

Grup bíblic. Dimarts 22 a les 18:45h. Tema: Gn 25,29-34: Així Esaú va vendre a Jacob els seus drets de primogènit. Obert a tothom.

Altres reunions. Dimecres 23 a les 20:30h, comissió parroquial de Festa Major. Dijous 24 a les 18h, equip responsable de catequesi.

Pastoral de la Salut. Missa al centre sociosanitari Ricard Fortuny, dissabte 26 de maig a les 11:30h.

Recés espiritual “Aixeca’t”. Un dissabte al matí de cada mes (de 10:30h. a 13:30h), a l’església de Castellet. Proper recés: 26 de  maig.

Concert de banda. Diumenge 27 de maig a les 18h, promogut per la Comissió Santa Maria 2020 en favor de la restauració de la basílica. La Banda de l’Escola Municipal de Música M.Dolors Calvet, dirigida per Sergi Raya, interpretarà bandes sonores i peces tradicionals. Amb la col·laboració de l’organista Jonathan Carbó. L’entrada és gratuïta, i es faran aportacions voluntàries a la sortida (“taquilla inversa”).

Creure encara? Deu meditacions. Segueix a la venda aquest llibre  de Josep Maria Carbonell, al despatx parroquial i a la llibreria Cuscó, al preu de 14€. Recordem que l’autor impartirà una conferència sobre el tema, organitzada pels Grups de Diàleg, el dia 11 de juny.