17 de juny de 2018

 “Gaudete et exsultate” (II) 

Acabem el resum del document del papa sobre la crida a la santedat en el món contemporani (“Alegreu-vos-en i celebreu-ho”) que vam començar fa dues setmanes… En el capítol IV ens recorda algunes notes que ha de tenir la santedat en el món actual. L’aguant, la paciència: cal mantenir-se ferms en el Senyor, per suportar les contrarietats, i estar atents a les pròpies inclinacions agressives i egocèntriques. L’alegria i el sentit de l’humor: malgrat els moments durs, el sant té alegria espiritual, seguretat interior i serenitat esperançada. Coratge i fervor, que vol dir impuls evangelitzador, entusiasme apostòlic, novetat que supera els costums conformistes. I tot en comunitat, perquè és difícil lluitar aïllats: la santificació és un camí comunitari, que demana compartir la Paraula i l’Eucaristia, i preserva els petits detalls quotidians. I en pregària constant, perquè la santedat està feta d’una obertura habitual al diàleg amb Déu. El capítol V ens recorda que la vida cristiana és combat, vigilància i discerniment. No només lluita contra la mentalitat mundana o contra les pròpies debilitats, sinó contra el mal que hi ha entre nosaltres; cal estar atents. I l’hàbit del discerniment, necessari per saber quina és la voluntat de Déu, no només en les grans decisions sinó en les petites, cal fer cada dia examen de consciència i demanar aquest do en la pregària, en actitud d’escolta. Perquè Déu ho demana tot de nosaltres, però també ens ho dona tot. El papa acaba invocant Maria, i demana a l’Esperit Sant que infongui en nosaltres un intens anhel de ser sants.

Qui ho desitgi, pot adquirir el document del papa Francesc a la sagristia i al despatx parroquial. Preu: 5 euros.

________________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Voluntaris visites dissabtes al matí. Recordem que la cripta de la basílica està oberta els dissabtes al matí de 11h. a 13:30h. gràcies al servei d’un grup de voluntaris. Durant els mesos d’estiu tenim intenció d’obrir també l’església de Sant Francesc. Reunió el dilluns 18 a les 18:30h, oberta a nous voluntaris que s’hi vulguin afegir.

Inscripcions colònies i campaments. Continuen obertes els dimarts i divendres de 19:30h. a 21h. al vestíbul de Can Trabal.

Grup bíblic. Dimarts 19 a les 18:45h. Última sessió del curs. Tema: Gn 28,10-22: Per aquella escala els àngels hi pujaven i baixaven.

Altres reunions. Dimecres 20 a les 20:30h, junta de la casa de colònies Penyafort. Dijous 21 a les 21h, comissió d’economia i obres.

Dia de la música. Dijous 21 de 18 a 19h, música amb Jonatan Carbó i Berenguer Montserrat. A les 19h visita guiada a l’orgue de Sta. Maria.

24 de juny: sant Joan. Enguany cau en diumenge. Misses com els diumenges. A més, també missa a les 10h. a la capella de Sant Joan.

Resultat concert de banda. Celebrat el 27 de maig, es van recollir 1.609’74€, destinats a les obres de restauració de la basílica.

Obres a la parròquia de la Santíssimt Trinitat. Darrerament s’han realitzat les tasques de consolidació de l’exterior del campanar, que estava malmès i amenaçava perill. També continuen les obres de rehabilitació del claustre, de propietat compartida amb l’Ajuntament, assumides amb pressupost de les administracions públiques.

Campanya de l’ampolla. Es van recollir 62.255 ampolles, i el 7 de juny es van entregar els beneficis (4.980 €) a l’associació Ampert, dedicada al transport per al seu tractament de persones amb càncer. Destaquem aquest any la participació en el concurs “El contenidor d’or” recollint tot tipus de vidre; Vilafranca ha resultat guanyadora, i els beneficis es destinaran al centre d’acollida Abraham de Càritas.