La basílica de Santa Maria serà l’escenari, el 12 de juliol, del concert de la coral d’Alemanya.

El regidor de Cultura, Raimon Gusi, i la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, acompanyats perMargarita Roma, membre de Parròquies de Vilafranca, i Quim Mach, de la Comissió Santa Maria 2020, van presentar ahir en roda de premsa el concert de cant coral d’un grup de joves cantaires alemanys, i que se celebrarà a basílica de Santa Maria la propera setmana en benefici de la seva restauració.

El Congrés Internacional de Pueri Cantores se celebra enguany a Barcelona, i reunirà uns 4.000 infants cantaries, entre 10 i 19 anys, de més de 100 nacionalitats. El Congrés ha estat organitzat per la Federació Catalana de Pueri Cantores, i l’estada a Barcelona serà de 5 dies. Un d’ells, concretament el dia 12, els cantaires faran una sortida a diferents ciutats del país. Vilafranca serà una d’elles, i acollirà un dels concerts dels joves cantaires: serà el cor infantil de nacionalitat alemanya provinent de Münster, format per 133 integrants.

Des de l’Ajuntament, els regidors Gusi i Montserrat van destacar la importància que té la col.laboració amb aquest tipus de projectes culturals, sobretot, segons la regidora Xell Montserrat“perquè una de les finalitats d’aquestes trobades corals és el treball en equip, el reforç de valors com la responsabilitat.” De la seva banda, Raimon Gusi, regidor de Cultura, es mostrava satisfet de “poder seguir apostant per aquests esdeveniments que pretenen potenciar la cultura popular i el moviment coral català.”

Des de Parròquies de Vilafranca i la Comissió Santa Maria 2020 es va mostrar l’agraïment per la col.laboració institucional de l’Ajuntament, i van fer una crida a la ciutadania de Vilafranca per gaudir d’aquest concert i col.laborar alhora amb la restauració de la basílica.

Així doncs, el dia 12 de juliol, a les 20,30h, Santa Maria serà l’escenari del concert del cor infantil de Münster, que revertirà els diners de la taquilla inversa -recollida de donatiu a la sortida- en benefici de la restauració de la basílica.

*Per consultar més informació i programa: Programa – Imatges