2 de desembre de 2018

Veniu, Senyor Jesús!

Avui comença el temps d’Advent, un temps dedicat a preparar la vinguda del Senyor que celebrarem per Nadal. Un temps litúrgic intens, que ens convida a l’esperança i a viure amb profunditat el misteri de l’encarnació. Com sempre, els textos litúrgics ens ajuden a viure l’espiritualitat pròpia de cada celebració cristiana. Aquí us ofereixo, per exemple, el prefaci II d’Advent: Aquell que anunciaren els oracles de tots els profetes; aquell que esperà, plena d’amor, la Mare Verge; el que Joan proclamà com el qui havia de venir i el mostrà ja present enmig dels homes; és ell mateix que ara ens dona el goig de preparar-nos per al misteri del Nadal. Que ell ens trobi vetllant en l’oració i cantant la seva lloança…

Avui donarem un especial relleu al leccionari, ja que es comença a utilitzar el que correspon al nou any litúrgic (cicle C). Visquem amb intensitat aquest temps d’Advent, i preparem-nos com cal també per al Nadal. Recordem que, com un mitjà per viure més intensament l’Advent, cada dia a la missa de les 8:15h. a la Trinitat resem Laudes, i al vespre a la missa de les 20h. resem Vespres.

_______________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Aquesta setmana, coincidint amb la Setmana de la Bíblia, hem estrenat un “lloc de la Paraula” a la capella del Santíssim de la basílica de Santa Maria: “un lloc de relleu on es col·loqui la Sagrada Escriptura també fora de la celebració, perquè convé que el llibre que conté la Paraula de Déu tingui on lloc visible i d’honor al temple cristià”.

Loteria de Nadal. Encara podeu trobar participacions del número 06.062, destinades a recaptar fons per a la rehabilitació de la basílica. Es poden adquirir al preu de 5 € (despatx parroquial, sagristia de Santa Maria i en algunes botigues).

Pregària amb exposició del Santíssim. Com que el primer dijous d’aquest mes de desembre (dia 6) és festiu, i el següent és santa Llúcia (dia 13), avancem la pregària amb exposició del Santíssim al dimarts dia 4, després de la missa de les 20 h a Santa Maria.

Virgen de la Puerta. La comunitat catòlica del Perú celebra la seva patrona, venerant la seva imatge que es guarda a l’església de Sant Francesc. Missa el dia 8 a les 13h.

Capelles Sagrada Familia. Sabem que hi ha algunes capelletes que segueixen passant per les cases en els tradicionals cors de la “visita mensual domiciliària”. Ens agradaria tenir-ne notícia concreta. Podeu informar al despatx parroquial. El dia de la festa de la Sagrada Família (diumenge 30 de desembre) a la missa de 12h. us demanem que les porteu i les exposarem totes a l’altar major.

Exposició de pessebres. Tindrà lloc, com cada any, a la Capella dels Dolors, del 6 de desembre al 20 de gener. Organitzada per l’Associació de Pessebristes de Vilafranca. Oberta cada dia de 18 h a 20 h i els dissabtes, diumenges i festius també de 12h a 14h.

Noces d’or i de plata. Les parelles que celebreu 25 o 50 anys de matrimoni us convidem a celebrar-ho junts el dia de la Sagrada Família (diumenge 30 de desembre) a la missa de 12h. Podeu comunicar-ho al despatx parroquial.

 

Pregària d’Advent

Senyor:

Tu em demanes paraules noves,

i jo les tinc gastades.

Tu em demanes actituds evangèliques,

i jo actuo segons les meves raons.

Tu em demanes fidelitat, i jo soc inconstant.

Tu em demanes gestos profètics,

i jo tinc por de sortir dels meus esquemes.

Tu em demanes austeritat, i jo consumeixo sense parar.

Tu vols que serveixi els altres, i jo estic cansat, estressat, decebut.

Tu, en l’evangeli, em vols utòpic, i jo…

Ensenya’m a acceptar plenament la meva limitació humana.

Que sigui constant en la recerca de l’home nou i la dona nova,

caminant vers la utopia.

Vine, Senyor Jesús, aquest Nadal,

i renova’m a mi, els meus, i la humanitat sencera.

                                        Ho necessitem!

M.Carme Gomà

______________________________________________________

CALENDARI  I  AGENDA 

Diumenge 2. Primer diumenge d’Advent.

Dimarts 4. A continuació de la missa de les 20h, a la capella del Santíssim de Santa Maria, pregària amb exposició del Santíssim. A les 21 h, comissió permanent del consell pastoral interparroquial.

Dimecres 5. A les 19 h, reunió del grup de Tercer Món – Mans Unides.

Dijous 6. Dia festiu però no de precepte. Misses com els dijous feiners. Primer dia d’obertura de l’exposició de pessebres a la capella dels Dolors.

Divendres 8. La Immaculada Concepció de Maria. Misses com els diumenges. Les misses del vespre ja són de vigilia.

Diumenge 9. Segon diumenge d’Advent.