7 d’abril de 2019

Temps de conversió

Tots sabem que la Quaresma és temps de conversió. “Converteix-te i creu en l’evangeli” se’ns va dir el Dimecres de Cendra. I en aquests últims diumenges del cicle C hem escoltat uns evangelis que ens criden a la conversió: “si no us convertiu, tots acabareu igual” (24 març), la paràbola del Pare misericordiós i els dos fills (31 març), “Ves-te’n, i d’ara endavant no pequis més” (7 abril). Per això en aquests dies subratllem la dimensió penitencial, reconeixent-nos pecadors i demanant la misericòrdia i el perdó de Déu. Per això també recomanem vivament poder rebre en aquests dies previs al Tridu Pasqual el sagrament del Perdó. Recordem els horaris de les celebracions de la Penitència:

Celebracions comunitàries (amb absolució individual):

Dilluns 15 d’abril: 19 h església Sant Francesc; 21 h basílica Santa Maria. Dimarts 16: 20 h Mare de Déu de Montserrat.

Confessions personals:

A la rectoria, en horari de despatx parroquial. Divendres Sant i Dissabte Sant (19 i 20 d’abril), de 10:30 a 12 h a la capella del Santíssim de Santa Maria.

___________________________________________________

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Mare de Déu dels Dolors. Aquesta setmana, a partir del dimarts 9 d’abril, celebrem el Septenari, que acabarà amb la festa de la Mare de Déu dels Dolors, el divendres 12 d’abril. Cada dia, celebració de la missa a les 20 h. L’últim dia estrenarem una edició dels nous goigs de la Mare de Déu dels Dolors. Recordem que aquest any al Viacrucis del Divendres Sant tornarà a sortir la imatge processional, que ha estat restaurada i amb vestits nous; un grup de voluntàries en faran de portants.

Horaris Setmana Santa. Els publicarem la setmana que ve. Avancem avui els horaris del Diumenge de Rams. Les misses d’aquest dia (i de la vigília) se celebraran amb els mateixos horaris de cada diumenge (benedicció dintre de l’església al principi de cada missa). La missa de vigília a les 20 h a Santa Maria amb la participació dels joves. La benedicció al carrer al davant de l’església de la Mare de Déu de Montserrat (Espirall) serà a les 11 h, i a la plaça de Santa Maria a les 12:30 h (30’ més tard de l’hora habitual). A la tarda a les 18 h, Viacrucis a Santa Maria.

Finalment, recordem que aquest any la celebració de la Passió del Senyor del Divendres Sant s’avança a les 18 h.

Sant Jordi i Mare de Déu de Montserrat. Avancem que el dia de Sant Jordi (23 d’abril) les misses seran com els dimarts feiners, amb especial esment a la celebració a les 10:30 h a l’església de Sant Francesc. Pel que fa a la Mare de Déu de Montserrat (27 d’abril, dissabte) celebrarem una missa solemne a les 12 h a l’església del barri de l’Espirall.

Aplec de Foix. El dilluns de Pasqua florida (22 d’abril) se celebrarà aquest tradicional aplec al Santuari de la Mare de Déu de Foix, patrona i advocada del Penedès. La celebració de l’eucaristia serà a les 12 h.

Resultat col·lecta Dia del Seminari. Es va realitzar a les diferents esglésies els dies 16 i 17 de març, i s’han lliurat al bisbat de Sant Feliu amb destinació a la formació dels seminaristes 1.106’70 euros. Moltes gràcies.

Full informatiu. La setmana que ve publicarem un full extraordinari amb els horaris de Setmana Santa. Reprendrem el full habitual el diumenge de Pasqua 21 d’abril.

Resum de les aportacions dels grups al qüestionari sobre la sinodalitat (fer camí junts):

 

4-¿Ens sentim cridats a viure el nostre compromís com a fills de Déu en l’Església?

És perquè seguim aquesta crida que estem en grups a la parròquia.

Déu se’ns revela de nou a la bardissa del món. Déu avui segueix proposant anar a Egipte, a les perifèries. Malgrat el panorama incert i sense saber on ens portarà el camí, sempre ens acompanya el favor de Déu. Som «fills de Déu» i això és molt seriós. ¿En som prou conscients?

Entenem per «fill de Déu» tothom que és compassiu i comparteix. Ens sentim acompanyats per Déu en la nostra responsabilitat davant les famílies (catequesi, esplai), els necessitats i malalts (Càritas, Tercer Món, Pastoral de la salut…), els joves (confirmació, grups de joves).

_______________________________________

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 7. Diumenge 5è de Quaresma. A les 18 h a la capella de la Mare de Déu de Fàtima, Viacrucis.

Dilluns 8 i dimarts 9. Celebració de final de trimestre de la catequesi, a les 17:30 h a la basílica de Santa Maria.

Del dimarts 9 al divendres 12. Cada dia a les 20 h, missa a la capella dels Dolors (vegeu notícia).

Dimarts 9. A les 21 h, consell d’economia.

Dijous 11. A les 21 h a l’església de Sant Francesc, Concert a càrrec del Cor Bruckner de Barcelona: “La llum de la neu”. Entrada gratuïta, aportacions voluntàries.

Divendres 12. Cloenda del Septenari dels Dolors i estrena dels goigs de la Mare de Déu dels Dolors (vegeu notícia).

Diumenge 13. Diumenge de Rams (vegeu horaris del dia en aquest mateix full).