5 de maig de 2019

Les creuetes a la Declaració de la Renda

Un any més, arriba l’hora de fer la Declaració de la Renda, i un any més se’ns recorda la conveniència de marcar amb una x la casella en favor de l’Església catòlica. Recordem que marcar aquesta creueta no vol dir pagar més, sinó que un 0’7% del que haurem de pagar anirà destinat a l’Església. És un dret que tenim, i alhora una responsabilitat com a cristians, ja que l’Església, amb voluntat d’autofinançament, només rep de l’Estat la part corresponent a les creuetes marcades en la Declaració. Amb el lema “Junts, per un món millor”, ha començat la campanya per explicar el destí de les aportacions. Recordem també la possibilitat, ben adient, de marcar la creueta a les dues caselles: la de l’Església catòlica (col·laborant a l’economia de les nostres diòcesis), però també la de les altres finalitats socials (entre les quals hi ha Càritas i altres entitats cristianes). No pagarem més, i destinarem un 0’7% + un 0’7% (és a dir, en total un 1’4%) dels nostres impostos a aquestes dues destinacions. A les tauletes de les entrades de les esglésies trobareu unes revistes amb tota la informacio. Conscienciem-nos, doncs, actuem amb responsabilitat… i expliquem-ho bé a tothom!

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Homenatge a l’organista Pere Güell Garriga. Organitzat pels amics dels orgues de Vilafranca. Diumenge 12 de maig a les 18:45 h a la basílica de Santa Maria. Concert de cor i orgue, a càrrec de la Polifònica de Vilafranca i els organistes Jonatan Carbó i Berenguer Montserrat, que interpretaran obres de Pere Güell i Benjamin Britten. Entrada lliure, taquilla inversa. Un merescut homenatge a aquest organista que tant ha donat per la música litúrgica a la nostra vila.

Recés al Monestir de la Mare de Déu del Carme. Dissabte 11 de maig de 10:30 a 13:30 h. Ofereix les seves reflexions Mn. Valentí Alonso, rector de Santa Margarida i els Monjos. Inicialment es feia a Castellet, però ara es fa al monestir de Vilafranca. Una vegada al mes, obert a tothom. Una oportunitat de tenir unes hores de reflexió i pregària, especialment en aquest temps de Pasqua.

Voluntaris cripta i Sant Francesc. El proper dimecres dia 8 a les 18 h farem una reunió amb els voluntaris que cada dissabte al matí tenen oberta la cripta de Santa Maria (de 11 a 13:30 h) i l’església de Sant Francesc (de 11 a 13 h). Aprofitem l’ocasió per agrair aquest servei a favor de la parròquia i de la vila, i també per convocar si hi ha altres voluntaris que es vulguin afegir al grup.

Festa de la Mare de Déu de Fàtima. Dilluns 13 de maig a les 20 h a la seva capella (barri del Poblenou, plaça del Tívoli). Aquest dia no hi ha missa a Santa Maria.

Trobada pasqual. La tradicional trobada dels fidels de la vicaria episcopal (arxiprestats de Vilafranca, Sant Sadurní, Garraf i Piera-Capellades) serà aquest any el diumenge 19 de maig al Santuari del Sant Crist de Piera. 17 h visita al santuari i a la mostra dels treballs fets al bisbat amb motiu del pla pastoral (mentre faran una reunió els membres dels consells pastorals arxiprestals). 18:15 h eucaristia, i després refrigeri. Sortida dels autocars de Vilafranca a les 16 h. Preu 10 €. Inscripcions al despatx parroquial fins el 13 de maig. Aquest dia se suspèn la missa de les 20 h a Santa Maria.

Primeres comunions. Avui comencen les celebracions de la Primera Comunió dels diferents grups de catequesi. Seran 98 infants que rebran l’eucaristia per primera vegada. Les celebracions seran els diumenges 5, 12, 19, 26 de maig i 2 de juny a les 12 h a la basílica de Santa Maria; el diumenge 12 de maig a la capella del col·legi Sant Ramon; i el diumenge 26 de maig a l’església de la Mare de Déu de Montserrat de l’Espirall. Felicitem de tot cor aquests infants i les seves famílies, els animem a la continuïtat en la vida cristiana, i agraïm el servei de les catequistes.

Festival Mans Unides. Organitzat pel grup Tercer Món de les parròquies de Vilafranca. Dissabte 11 maig, 21 h, sala Mn. Vinyeta. Amb les actuacions del grup musical DUM, Gerard Morató al piano, i del pallasso Ankari (Óscar Navarro), pregoner de la Festa Major 2019, que explicarà les seves actuacions solidàries. Presentarà l’acte Mª Teresa Gispert, delegada de Mans Unides del bisbat de Sant Feliu. Preu: 10 € (a l’entrada de l’acte), per col·laborar amb el projecte de promoció social i sanitària a Colòmbia.

CALENDARI  I  AGENDA

Dilluns 6. A les 20:30 h, reunió de la comissió per a les obres de rehabilitació de la basílica: Santa Maria 2020.

Dimarts 7. A les 18:45 h, grup bíblic. Estem treballant l’evangeli segons sant Joan. Tema d’avui: És l’Anyell de Déu (Jn 1,29-34). Animem tothom a participar en aquest grup de formació bíblica.

Dimecres 8. A les 18 h, reunió dels voluntaris que obren els dissabtes la cripta i Sant Francesc. A les 19 h, reunió del grup Tercer Món – Mans Unides. A les 21 h a la sala Mn. Vinyeta, reunió de pares/mares dels nois/es que rebran el sagrament de la confirmació el proper 1 de juny.

Divendres 10. A les 21 h a la sala Mn. Vinyeta, reunió de pares/mares dels infants de 1r. curs de catequesi.

Dissabte 11. Recés al Monestir de la Mare de Déu del Carme (vegeu notícia). Trobada catalana de monitors del MCEC a Vilanova. Pelegrinatge a Montserrat de les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes. A les 21 h, Festival en favor de Mans Unides (vegeu notícia).