9 de juny de 2019

Esperit de Crist Ressuscitat

En aquestes tres veritats (Déu t’estima, Crist és el teu salvador, Ell viu) hi apareixen Déu Pare i Jesús. Doncs allà on hi ha el Pare i Jesucrist també hi ha l’Esperit Sant. És Ell qui està al darrere, qui prepara i obre els cors perquè rebin aquest anunci, qui manté viva aquesta experiència de salvació, qui t’ajudarà a créixer en aquesta alegria si el deixes actuar. L’Esperit Sant omple el cor de Crist ressuscitat i des d’allà es vessa en la teva vida com una font. I quan el reps, l’Esperit Sant et fa entrar cada vegada més en el cor de Crist perquè t’omplis sempre més del seu amor, de la seva llum i de la seva força. Invoca cada dia l’Esperit Sant, perquè renovi constantment en tu l’experiència del gran anunci. Per què no? No et perds res i et pot canviar la vida, pot il·luminar-la i donar-li un rumb millor. No et mutila, no et treu res, sinó que t’ajuda a trobar el que necessites de la millor manera. Necessites amor? No el trobaràs en la disbauxa, utilitzant els altres, posseint-los o dominant-los. El trobaràs d’una manera que veritablement et farà feliç. Busques intensitat? No la viuràs acumulant objectes, gastant diners, corrent desesperat darrere coses d’aquest món. Arribarà d’una forma molt més bella i satisfactòria si et deixes impulsar per l’Esperit Sant. (De l’exhortació apostòlica del papa Francesc adreçada als joves Crist viu, nn.130-131).

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Acaba el temps de Pasqua. Amb la Pentecosta (Pasqua Granada o Segona Pasqua) acaba la cinquantena pasqual. Jesús Ressuscitat ens fa el do del seu Esperit, l’Esperit de Déu, l’Esperit Sant. A partir de demà, doncs, reprenem el temps litúrgic de durant l’any, tot i que encara en els  propers diumenges celebrarem dues festes litúrgiques importants: la Santíssima Trinitat i Corpus.

Fi de curs dels agents de pastoral. El proper dimecres dia 12 tindrem la celebració de final de curs de tots els fidels que participen en els diferents grups pastorals. Celebrarem la missa a les 20 h a la basílica de Santa Maria i a continuació farem un refrigeri festiu a la sala Mn. Vinyeta. Cal apuntar-se al representant del propi grup en el consell pastoral.

Colònies Penyafort. Inscripcions als locals de Can Trabal (Pl. Jaume I, 13), dimarts i divendres de 19:30 a 21 h.

Resultat Campanya de l’Ampolla. Ja es coneixen els resultats de la campanya realizada el passat 12 de gener. Es van recollir 51.987,25 ampolles buides de cava (la majoria sense etiqueta), que han suposat un benefici de 3.987,25 €. Recordem que els beneficis aquest any s’han lliurat ja a la Fundació l’Espiga, concretament per a la compra d’una grua de bipedestació (per elevar i mobilitzar persones) destinada a millorar la qualitat de vida de les 20 persones que viuen a la Residència del carrer Graupera. Des de l’organització agraïm la col·laboració de tots els que d’una manera o altra ho heu fet possible.

Obres Centre d’Acollida Abraham. Han començat ja les obres de rehabilitació del centre, a càrrec de l’Ajuntament. Càritas es farà càrrec d’algunes despeses posteriors. Mentre duren les obres, continua l’acollida de les persones sense llar les tardes al mateix centre Abraham, i els usuaris són allotjats a l’alberg municipal (La Fassina).

La cripta de la basílica de Santa Maria i l’església de Sant Francesc es poden visitar cada dissabte al matí gràcies a un grup de voluntaris de la parròquia que mantenen oberts aquests espais de gran interès cultural, artístic i religiós. Pel que fa a la cripta de la basílica, la mitjana de visites és de 125 persones cada dissabte, la qual cosa suposa uns 6.000 visitants en el darrer any. Cal destacar la presència d’estrangers, de catalans que visiten Vilafranca els dissabtes (individualment o en grup) i també de vilafranquins i penedesencs que no coneixien (o fa temps que no havien visitat) tant el grup escultòric del Sant Enterrament de Josep Llimona (a la cripta) com el retaule de la Mare de Déu i Sant Jordi (a l’església de Sant Francesc). Des de la parròquia agraïm aquest voluntariat al servei de la promoció i coneixement de la vila.

Recés al Monestir de la Mare de Déu del Carme. Dissabte 15 de juny de 10:30 a 13:30 h (últim del curs).

Déu Pare totpoderós, vós, per mitjà del misteri que avui celebrem, santifiqueu tota l’Església, enmig dels pobles i nacions; vesseu arreu de la terra els dons de l’Esperit Sant i repetiu en els cors dels qui creuen en vós allò que la vostra bondat divina va obrar als mateixos inicis de la predicació de l’Evangeli (oració col·lecta del dia de Pentecosta).

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 9. Solemnitat de la Pentecosta. Obrim Vilafranca (visita lliure a la cripta de Santa Maria, a les esglésies de la Santíssima Trinitat i de Sant Francesc, de 10 a 14 i de 17 a 20 h). A les 10 h a la capella de la Mare de Déu de Fàtima, missa de la Festa del barri del Poble Nou.

Dilluns 10. Memòria de Santa Maria, Mare de l’Església.

Conferència (última del curs), organitzada pels Grups de Diàleg de les parròquies de l’Arxiprestat de Vilafranca: ”Quin futur té la religió a casa nostra”, a càrrec de Ramon M. Nogués, escolapi i doctor en Biologia. A la sala parroquial Mossèn Vinyeta, de 21 a 22:30 h. Entrada lliure.

Dimarts 11. Sant Bernabé, apòstol. A les 16 h, junta de la casa de Penyafort. A les 20:30 h, reunió del grup d’estudi d’evangeli (última del curs).

Dimecres 12. A les 20 h, final de curs dels agents de la pastoral (vegeu notícia).

Dijous 13. Festa de Jesucrist, gran Sacerdot per sempre.

Dissabte 15. Recés al Monestir de la Mare de Déu del Carme (vegeu notícia). Final de curs del GEP.

Diumenge 16. Solemnitat de la Santíssima Trinitat. Missa solemne a les 10 h a la parròquia de la Santíssima Trinitat amb motiu de la seva festa patronal. A les 12 h a la basílica de Santa Maria, missa de final de curs de la catequesi.