Fèlix… feliç

 Tots sabem que la paraula “Fèlix” vol dir feliç. Sant Fèlix va ser feliç perquè va seguir Jesús, fins al punt de donar la vida com a màrtir. Aquest any hem buscat al Nou Testament alguns llocs on apareix la paraula “feliç”, on se’ns diu que podem ser feliços si actuem o vivim de determinades maneres. A semblança de les benaurances, hi ha altres llocs on Jesús ens proposa uns valors, un estil de vida, de fer i d’actuar, que ens faran feliços. Cada dia de la novena anirem reflexionant una d’aquestes cites del Nou Testament, per intentar ser nosaltres també feliços de debò, com sant Fèlix. I que ell mateix ens hi ajudi.

Avancem el text que hem reproduït en l’estampa que repartirem a la missa solemne del dia 30, extret d’una de les catequesis del papa Francesc sobre el Parenostre:

A les Benaurances (Mateu 5,1-11), Jesús corona amb felicitat una sèrie de categories de persones que en el seu temps (però també en el nostre!) no eren ben considerades. Feliços els pobres, els humils, els misericordiosos, les persones de cor senzill… Aquesta és la revolució de l’Evangeli. On hi ha l’Evangeli, hi ha la revolució. L’Evangeli no deixa indiferent, ens empeny: és revolucionari. Totes les persones capaces d’amor, els pacificadors que fins aleshores havien quedat al marge de la història, són en canvi els constructors del Regne de Déu. A partir d’aquest portal d’entrada, que capgira els valors de la història, floreix la novetat de l’Evangeli (Papa Francesc, catequesis sobre el Parenostre n.3, 2 gener 2019).

CELEBRACIONS I ACTES A LA PARRÒQUIA

Del dijous 22 al dimecres 28 d’agost:

* A les 20 h. Celebració de l’Eucaristia a la cripta

– excepte el dissabte 24 (a l’altar major)

– el dilluns 26 la missa no serà exequial

* A les 20:45 h. Novena a sant Fèlix i cant dels goigs

– la comissió Santa Maria 2020 obre el cor per la novena

Divendres 23, a les 19:30 h a l’església de Sant Francesc: concert del cor DaCapo (organitzat per l’Agrupació Polifònica de Vilafranca): “Correspondències”. Entrada lliure, taquilla inversa

Dissabte 24, a la porta lateral de Santa Maria, de 11 a 13:30 i de 19:30 a 21:30 h. Venda de butlletes del número de loteria de Nadal de Santa Maria 2020

Dijous 29 d’agost:

* A les 20 h. Celebració de l’Eucaristia a la cripta

* En arribar la processó a la basílica, novena i cant dels goigs

Divendres 30 d’agost:

* A les 7 h. Obertura de les relíquies i repic de campanes

* A les 8 h. Missa a la cripta

* A les 10 h. MISSA SOLEMNE, presidida per Mn. Josep Pausas, vilafranquí, rector de Sitges

* En arribar la processó a la basílica, novena i cant dels goigs

Dissabte 31 d’agost:    * A les 10 h. Missa pels difunts

Els dies 30 i 31 d’agost: NO hi ha missa al matí a la parròquia de la Santíssima Trinitat. La missa al monestir del Carme serà a les 8:15 h, com tots els dies feiners.

Les misses del cap de setmana (dissabte 31 d’agost i diumenge 1 de setembre) seguiran els horaris habituals.

BONA FESTA MAJOR !!