1 de desembre de 2019

Veniu, Senyor Jesús!

Avui comença el temps d’Advent, un temps dedicat a preparar la vinguda del Senyor que celebrarem per Nadal. Un temps litúrgic intens, que ens convida a l’esperança i a viure amb profunditat el misteri de l’encarnació. Com sempre, els textos litúrgics ens ajuden a viure l’espiritualitat pròpia de cada celebració cristiana. Aquí us ofereixo, per exemple, l’oració col·lecta del diumenge I d’Advent: “Concediu, Senyor, als vostres fidels d’acollir amb bones obres la vinguda del vostre Fill Jesucrist, perquè, comptats entre els elegits a la seva dreta, posseeixin en herència el Regne del cel”. Es tracta, doncs, de viure amb esperança la vinguda del Senyor, però d’acollir-lo també amb una vida coherent per rebre’l com cal. Visquem amb intensitat aquest temps d’Advent, i preparem-nos així per al Nadal Avui donarem un especial relleu al leccionari, ja que es comença a utilitzar el que correspon al nou any litúrgic (cicle A).. Recordem que, com un mitjà per viure més intensament l’Advent, cada dia a la missa de les 8:15 h a la Trinitat resem Laudes, i al vespre a la missa de les 20 h resem Vespres.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

100 anys de la concessió del títol de basílica a l’església de Santa Maria pel papa Benet XV. Va ser el 7 de gener de 1920, i ho celebrarem solemnement, coincidint amb la festa de Sant Raimon de Penyafort, amb una missa a les 20 h presidida pel bisbe Agustí. Recuperarem les insígnies pròpies de la basílica (conopeu i tintinacle), i s’interpretarà l’Ave Verum a càrrec d’un cor creat especialment per a aquesta ocasió. La setmana que ve donarem més informació.

Exposició de pessebres. A la Capella dels Dolors, del 6 de desembre al 6 de gener (i el cap de setmana 11 i 12). Organitzada per l’Associació de Pessebristes de Vilafranca. Oberta cada dia (excepte dilluns) de 18 h a 20 h, i els dissabtes, diumenges i festius també de 12 h a 14 h.

La Inmaculada Virgen de la Puerta. La comunitat peruana celebra la festa de la seva patrona, amb una novena cada dia a les 20 h a l’església de Sant Francesc, i amb la missa solemne el dissabte 7 de desembre a les 12 h. Els felicitem de tot cor, i els encomanem a la Mare de Déu.

MERCADET SOLIDARI. El Grup Tercer Món – Mans Unides de les Parròquies de Vilafranca organitza un “Mercadet Solidari” els dies 6, 7 i 8 de desembre de 2019. Estarà situat a la Sala Mn. Vinyeta, en horari de 11:30 a 14 h i 18:30 a 21 h, i s’hi podran trobar roba i articles nous i de segona mà. Els beneficis es destinaran al projecte de Mans Unides d’aquest any: la promoció social i econòmica de la zona de Wayuu, a Colòmbia. Agraïm a tothom la seva col·laboració.

El Centre d’Acollida Abraham, amb el suport de Càritas diocesana de Sant Feliu i de l’Ajuntament de Vilafranca, ha millorat les seves instal·lacions, ampliant la sala-menjador, condicionant  els serveis (3 dutxes i lavabos),  destinant una dependència per les rentadores i secadores i una altra per al rebost. A la part exterior de l’edifici, a més de pintar la façana, s’han protegit les finestres amb persianes noves i s’ha incorporat un porxo com a espai de convivència a l’aire lliure i de recer davant les inclemències del temps. Així mateix, s’han condicionat els dormitoris amb nous llits i equipaments.

El dimecres 13 de novembre, coincidint amb el “Dia de les persones sense llar”, es va fer la inauguració, amb l’assistència del bisbe Agustí Cortés i de l’alcalde Pere Regull. Va ser un acte de reconeixement a totes les persones i entitats que han fet possible que els usuaris puguin gaudir, amb dignitat, del servei que reben de Càritas.

Aquest Centre ajuda els homes que han perdut l’habitatge, la família, el treball, i es troben en una situació precària, moltes vegades agreujada per la falta de salut.

El Centre està atès per persones qualificades (treballadors i educadors socials) que fan l’acollida. Disposa de 10 places i està obert tot l’any. L’horari d’acollida és de les 17 h a les 10 h de l’endemà. Els usuaris hi poden pernoctar durant 7 dies i cada dia berenar, dutxar-se, sopar, rentar la roba, esmorzar i rebre un entrepà per dinar. També hi ha servei de dutxes al matí per a persones de Vilafranca i entorn que no en disposen.

Caldria que la comunitat cristiana deixés els prejudicis i les pors per apropar-se a la realitat de les persones sense llar, considerant la seva situació com una vulneració dels seus drets,  per la qual cosa seria bo que tots nosaltres hi aportéssim el nostre granet de sorra, amb petits gestos, compromisos o accions, participant-hi com a voluntaris. ¿Què implica ser voluntari? Destinar un temps recolzant aquestes persones, intentant crear vincles de confiança i d’amistat. US HI ESPEREM, SEREU BENVINGUTS!!!

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 1 de desembre. Diumenge I d’Advent. (Comença un nou any litúrgic, cicle A).

Dilluns 2. A les 21 h, reunió de l’equip organitzador dels Grups de Diàleg per preparar el programa de conferències.

Dimarts 3. Sant Francesc Xavier. A les 18:45 h, reunió de l’equip de la Pastoral de la Salut.

Dimecres 4. A les 19 h, reunió del grup Tercer Món – Mans Unides.

Dijous 5. Després de la missa de les 20 h, pregària amb exposició del Santíssim.

Divendres 6. Festa civil. No hi ha missa a Sant Francesc. Mercadet solidari de Mans Unides (vegeu notícia).

Dissabte 7. A les 12 h, missa en honor a la Virgen de la Puerta (patrona de Perú) a l’església de Sant Francesc.

Diumenge 8. La Immaculada Concepció de Maria. Diumenge II d’Advent.