12 de gener de 2020

Per millorar la Litúrgia de la Paraula

La Litúrgia de la Paraula és la primera part de la missa i les altres celebracions litúrgiques. Inclou la proclamació de les lectures de la Paraula de Déu previstes en cada cas. A la missa del diumenge són: la 1ª lectura (de l’Antic Testament – o dels Fets dels Apòstols durant el temps de Pasqua), el salm responsorial, la 2ª lectura (de les cartes apostòliques del Nou Testament) i l’evangeli. Aquestes lectures són importants dintre de la celebració litúrgica, ja que Jesucrist mateix es fa present en la Paraula proclamada. Per tal de millorar la proclamació i la comprensió de la Litúrgia de la Paraula, fem dues propostes en aquest començament d’any:

– a partir d’avui a totes les misses dominicals llegirem les monicions (introduccions) a les lectures 1ª i 2ª que proposa el Centre de Pastoral Litúrgica i que ajuden a captar millor el seu contingut (val a dir que a Fàtima ja es llegeixen).

– les properes dues sessions de formació litúrgica seran un curset de lectors, especialment adreçat als que proclamen les lectures a les misses. Us animem a participar-hi. Seran els dissabtes 18 de gener i 22 de febrer (a les 18:30 h).

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Agraïment Mans Unides. El grup Grup Tercer Món de les parròquies de Vilafranca vol donar les gràcies a totes les persones que han col·laborat en el Mercadet Solidari que es va fer a la sala Mn. Vinyeta els dies 6,7 i 8 de desembre. Han estat diferents aportacions amb objectes, temps, donatius i encoratjament. Tots els beneficis van destinats íntegrament al projecte de Mans Unides: promoció social i econòmica de la zona de Wayuu, a Colòmbia. L’import recollit ha estat de  815’40 €.  Moltes gràcies a tothom.

Resultat col·lecta Nadal Càritas. Es va realitzar els dies 21 i 22 de desembre, fruit de la qual s’han lliurat a Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat 1.254’31€.

Santa Maria 2020. Després de la celebració del centenari, continuen les obres de la teulada de la basílica. I continua també la campanya de recaptació de fons “Apadrina una teula”, amb aquest càlcul aproximat: 1 metre quadrat de teules, 730€; una teula, 40€. A les tauletes de les diferents esglésies podeu trobar els tríptics informatius amb totes les explicacions. Gràcies a tothom per la vostra col·laboració.

Sant Antoni Abat. Missa a Santa Maria el divendres 17 de gener a les 20 h. La festa dels Tres Tombs tindrà lloc el diumenge dia 19, amb la benedicció dels animals a les 13 h a l’entrada de l’església de Sant Francesc. Organitzats per l’Associació Amants dels Cavalls Sant Antoni Penedès.

Grups de diàleg. Oferim avui el programa de les conferències d’aquest any perquè us reserveu les dates.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 12. Baptisme del Senyor.

Dimarts 14. A les 18:30 h, grup d’estudi d’evangeli. Reflexió sobre l’evangeli del diumenge. Obert a tothom.

Dijous 16. A les 20:30 h, reunió de la Comissió Santa Maria 2020.

Divendres 17. Sant Antoni abat. Misses com els divendres, especialment a les 20 h a Santa Maria. A les 21 h, reunió del grup d’acollidors de parelles.

Dissabte 18. A les 18:30 h a la sala Mn. Vinyeta, sessió de formació litúrgica: curset de lectors (vegeu notícia).

Diumenge 19. Diumenge II del temps de durant l’any. Els Tres Tombs: a les 13 h al davant de l’església de Sant Francesc, benedicció dels animals (vegeu notícia).

A les 18 h a l’església de Sant Francesc, Pregària ecumènica organitzada pel Grup estable de diàleg i Consell ecumènic.