2 de febrer de 2020

La Candelera

Aquest any el 2 de febrer (festa de la Presentació del Senyor, popularment la Candelera) cau en diumenge, i per tant la celebrem a totes les misses de les diferents esglésies (també la vigília). Avui recordem l’escena de l’evangeli (Lc 2,22-38), en què Jesús, 40 dies després de néixer, és ofert a Déu pels seus pares al temple de Jerusalem, segons el costum jueu. Allà l’ancià Simeó pren Jesús en braços i entona un càntic de lloança a Déu dient que aquell infant havia de ser “llum per a tots els pobles”. D’aquí ve el ritu de benedicció i processó de les candeles que dona el nom a la festa. Una ocasió per recordar i celebrar que per als cristians Jesús és la llum que il·lumina la nostra vida i la volem oferir a tothom. Així també avui, al cap de 40 dies, acaba el ressò del Nadal, i tradicionalment aquest dia retirem els pessebres. El 2 de febrer és també el dia de la Vida Consagrada, i recordem monjos, religiosos, missioners (homes i dones) que donen la seva vida al Senyor en tants i tants carismes. I també recordem els ancians que, com Simeó i Anna, reconeixen Jesús com la “llum de tots els pobles” i en donen testimoni en tants àmbits, sobretot a les nostres famílies.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

El bisbe Agustí Cortés no va poder participar a la festa del centenari del títol de basílica a l’església de Santa Maria el passat 7 de gener, i per això vindrà a presidir la missa de la festa de sant Jocund, el proper diumenge 9 de febrer. Li agraïm de tot cor.

Actes amb motiu de sant Jocund màrtir, copatró de Vilafranca

Dilluns 3 de febrer a les 19 h a la sala Mn. Vinyeta. Conferència: “Un bisbe oblidat de Vilafranca: Antoni Estalella i Sivillà (1844-1896)”, a càrrec del Dr. Daniel Sancho París, historiador.

–  Dimecres 5 de febrer a les 19 h a la sala Mn. Vinyeta. Conferència: “Notes històriques de la capella dels Dolors”, a càrrec del Sr. Joan Soler Bordes, filòleg.

– Divendres 7 de febrer a les 19 h a la sala Mn. Vinyeta. Conferència: “Verges màrtirs a l’antiguitat cristiana”, a càrrec de la Dra. Anna Moya Oller, historiadora i teòloga.

– Diumenge 9 de febrer a les 12 h a la basílica de Santa Maria. MISSA SOLEMNE, presidida pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés. Al final es cantaran els goigs de sant Jocund, dels quals es repartirà una nova edició.

– A continuació, concert d’orgue. Amb la col·laboració dels Amics dels Orgues de Vilafranca.

Campanya contra la fam, de Mans Unides. Tindrà lloc el cap de setmana 8-9 de febrer, amb col·lecta a totes les misses. La setmana que ve informarem del projecte al qual es destinaran els beneficis. Recordem també que el SOPAR DE LA FAM serà el dissabte 15 de febrer a les 21 h a la sala Mossèn Vinyeta.

Restauració vitrall. Aquestes setmanes s’està procedint a la restauració del vitrall de la lluerna de la capella del Santíssim de la basílica de Santa Maria, que estava molt malmès. S’aprofita per reforçar l’obertura enmig del vitrall per protegir-lo del cable que sosté la làmpada del sostre.

La Mare de Déu de Lourdes. La festa litúrgica se celebra el dia 11 de febrer, que aquest any cau en dimarts. La missa amb la participació dels membres de l’Hospitalitat de Vilafranca la celebrarem el diumenge 16 de febrer a les 12 h a la basílica de Santa Maria.

Col·lecta extraordinària mensual.  Recordem que cada primer diumenge de mes fem una col·lecta amb sobres a totes les misses per motivar la col·laboració corresponsable de tots els fidels en el manteniment ordinari de la parròquia. Moltes gràcies a tots per l’esforç i el compromís. Properament donarem la informació del resum econòmic de l’exercici de l’any 2019.

Laudes els dissabtes. Recordem aquest espai de pregària comunitària que oferim des de fa un temps. Tots els dissabtes a les 9:30 h a la capella del Santíssim de Santa Maria, els que ho desitgeu resarem junts la pregària de Laudes. Obert a tothom.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 2. Festa de la Presentació del Senyor (La Candelera). Benedicció de les candeles a totes les misses.

Dilluns 3. A les 19 h, conferència (vegeu programa).

Dimarts 4. A les 18:45 h, grup bíblic. Tema: La multiplicació dels pans i dels peixos (Jn 6,1-21).

Dimecres 5. Santa Àgata, verge i màrtir. A les 19 h, conferència (vegeu programa d’actes de sant Jocund).

Dijous 6. Sant Pau Miki i companys, màrtirs del Japó. A les 21 h, consell pastoral interparroquial.

Divendres 7. A les 19 h, conferència (vegeu programa actes sant Jocund).

A les 21 h a la sala Mn. Vinyeta, reunió dels pares/mares dels infants de 2n curs de catequesi.

Diumenge 9. Sant Jocund màrtir, copatró de Vilafranca. A les 12 h, missa presidida pel bisbe Agustí i concert d’orgue (vegeu programa d’actes de sant Jocund).

Campanya contra la fam en el món, de Mans Unides (vegeu notícia).