Tal com ja vam anunciar al final de la setmana passada, davant la delicada situació que estem vivint, i seguint les directrius del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, han quedat suprimides totes les misses i actes de culte de les diferents esglésies de Vilafranca i de l’arxiprestat, així com també totes les activitats pastorals. L’església de Santa Maria resta oberta per a la pregària individual de 10 a 13h i de 18 a 20h, i es recomana seguir les misses (especialment els diumenges) per televisió. Per a qualsevol necessitat es pot telefonar al despatx parroquial.
Tanmateix, les parròquies tenen dues novetats importants:
 
– S’ha habilitat un canal youtube per seguir en directe per internet la missa que se celebrarà cada dia a les 20h a la capella del Santíssim de la basílica de Santa Maria, a porta tancada i sense fidels. Es pot connectar amb aquest canal directament a través de la pàgina web de les parròquies de Vilafranca.
– A partir del dimecres 18 de març cada dia a les 12h tocaran les campanes de Santa Maria (i d’altres esglésies dels pobles veïns que puguin fer-ho) com a signe de pregària i solidaritat amb els afectats i confinats per causa del coronavirus. Aquesta ha estat una iniciativa a nivell estatal que han secundat els bisbes de Catalunya. Recordem que les 12h del migdia és tradicionalment l’hora de l’Àngelus, un moment per pregar per les nostres necessitats per intercessió de la Mare de Déu.
Adjuntem el comunicat del bisbat de Sant Feliu.