15 de març de 2020

Aigua, llum, vida

En el nostre camí cap a la Pasqua, els tres darrers diumenges de Quaresma del cicle A (el que seguim enguany) se’ns proclamen tres fragments de l’evangeli de Joan: la dona samaritana, la guarició d’un cec de naixement, i la resurrecció de Llàtzer. Són tres evangelis molt significatius, perquè en l’Església antiga aquests evangelis servien (i encara serveixen) per a la preparació immediata dels adults que han de rebre el Baptisme en la Vetlla Pasqual o en algun dels diumenges de Pasqua. A través d’aquests relats evangèlics es convida els catecúmens a acostar-se i acollir Jesús que és aigua, llum i vida (tres imatges que prendran un significat especial en la Pasqua), identificant-se amb aquestes tres persones que a l’evangeli es troben amb el Crist i queden transformades en la seva existència. Però aquest acostar-se i acollir Jesús com a aigua, llum i vida no és només una tasca dels catecúmens, sinó de tota la comunitat. Som tots nosaltres, amb un camí més curt o més llarg com a cristians, que som convidats a renovar la nostra experiència d’homes i dones que s’han trobat amb Jesús i, d’una manera o altra, hem quedat transformats per Ell.

APADRINA UNA TEULA

Continuen a bon ritme les obres de la teulada (una tercera part de tota la coberta), que està previst que acabin el mes d’abril. I també seguim buscant recursos: juntament amb la recerca de subvencions i les aportacions per quotes fixes domiciliades, continua la campanya “apadrina una teula”. Tota la informació de les obres i la campanya a http://santamariavilafranca.blogspot.com. Els noms de les persones i empreses que hi participin apareixeran al plafó explicatiu de les obres que hi ha a l’absis de la basílica i també en aquest web, igual com es va fer en la campanya “apadrina una pedra” de la primera fase de les obres.

Dissabte 21 de març, de 10:30 a 13:30 h, a la porta lateral de Santa Maria, hi haurà una PARADETA per poder fer aportacions (en efectiu o omplint la butlleta). Els que apadrinin aquell dia una teula se’ls obsequiarà amb un fragment de les teules velles que s’han tret i no s’han pogut aprofitar. Són teules del 1760 (tenen 260 anys).

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Resultat Campanya contra la fam 2020. A la col·lecta realitzada a les diferents esglésies els dies 8 i 9 de febrer es van recollir 1.904 €, al sopar de la fam del dia 15 les aportacions van ser de 1.367 €. Afegits altres donatius, dona un total de 3.533’70 €, que s’han lliurat a la Delegació de Mans Unides de Sant Feliu. Moltes gràcies a tothom.

QUARESMA 2020. Recordem:

– el nou horari de Confessions: dijous a les 19:30 h a la capella del Santíssim de la basílica Sta. Maria.

– el recés de Quaresma: dissabte 28 de març al Monestir de la Mare del Carme, de 10:30 a 13:30 h.

– el diorama de Setmana Santa que l’Associació de Pessebristes de Vilafranca ha instal·lat a la capella del baptisteri de la basílica amb una imatge de la tomba buida.

Congrés de laics. Els 5 participants en el Congrés que va tenir lloc a Madrid els passats dies 14, 15 i 16 de febrer (“Pueblo de Dios en salida”) ens convoquen a una sessió per compartir amb tota la comunitat la seva experiència. Serà el dimarts 17 de març a les 20:45 h a la sala mossèn Vinyeta.

Trobada laics bisbat. Adreçat als que participen en algun grup de formació, en la línia de l’objectiu diocesà “Créixer”. Dissabte 21 de març a la Casa de l’Església de Sant Feliu, de 10 a 13:30 h, recés: “Preguem junts, creixem junts”.

Formació litúrgica. La propera sessió estava programada el 28 de març, però per un problema d’agenda s’avança al 21 de març, de 18:30 a 19:30 h, aquesta vegada a la cripta.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 15. Diumenge III de Quaresma. A les 18 h a la parròquia de la Santíssima Trinitat, pregària del Viacrucis.

Dimarts 17. A les 18:45 h, grup bíblic. Tema: Jesús vindrà a la festa de les cabanes? (Jn 7,1-13). A les 20:45 h, sessió oberta sobre el congrés de laics (vegeu notícia).

Dijous 19. Solemnitat de sant Josep, espòs de la Verge Maria. Misses com els dijous feiners.

Divendres 20. A les 20:45 h a la sala Mossèn Vinyeta, sessió formativa per als membres del Cos de Portants del Sant Crist i les portadores de la Mare de Déu dels Dolors.

Dissabte 21. Trobada de laics del bisbat (vegeu notícia). Paradeta de la campanya “Apadrina una teula” (vegeu notícia). Sessió de formació litúrgica (vegeu notícia). Avui i demà, acolliment de parelles (preparació del Matrimoni).

Diumenge 22. Diumenge IV de Quaresma. Dia del Seminari (pregària i col·lecta a totes les misses). A les 13 h, al davant del col·legi Sant Josep (Rambla Sant Francesc), benedicció dels animals amb motiu dels Tres Tombs. A les 18 h a l’església Mare de Déu de Montserrat, pregària del Viacrucis.