Donada la delicada situació en què ens trobem, i seguint les indicacions del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, continuen suprimides les misses, actes de culte i totes les activitats pastorals de les parròquies; i a partir d’ara també les esglésies resten tancades.

Cada dia a les 12h (l’hora de l’Àngelus) toquen les campanes de Santa Maria i de moltes altres esglésies de la comarca i del país com a signe de pregària i solidaritat amb els afectats pel coronavirus i per tota la població.

També cada dia (de dilluns a dissabte) se celebra la missa a la capella del Santíssim a porta tancada i sense fidels. L’hora d’aquesta missa s’ha retardat a les 20:10h per facilitar que tots els fidels puguin participar abans en l’aplaudiment als sanitaris des de les finestres i els balcons que es fa a les 20h. Aquesta missa es pot seguir en directe a través del canal youtube de les parròquies, al qual es pot accedir directament des del web de les parròquies de Vilafranca. El diumenge es recomana seguir la missa per televisió.

Pel que fa a les exèquies, també s’han suprimit totes les celebracions exequials, tant a les esglésies com als tanatoris. És per això que les parròquies ofereixen a les famílies poder celebrar les exèquies cristianes pel seu familiar difunt més endavant, així com la missa funeral dels dilluns quan sigui possible celebrar-les. Si alguna família ho desitja, també es pot recordar la persona difunta en alguna de les misses que se celebren a porta tancada cada vespre.

Els mossens estan disponibles per atendre telefònicament qualsevol dubte, aclariment o informació que necessitin al despatx parroquial sobre aquesta o qualsevol altra qüestió.

Finalment, sobre els oficis de Setmana Santa, properament es donaran a conèixer els horaris de les celebracions que tindran lloc a la basílica a porta tancada i sense fidels, per tal de poder-les seguir per internet; així com també els horaris de les retransmissions televisives d’aquestes cerimònies pròpies de la Setmana Santa.