El proper dilluns 27 d’abril s’escau la solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya i del nostre bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Malauradament, per causa de la crisi sanitària, no podrem celebrar-la presencialment a les nostres esglésies. Recordem especialment l’església de la Mare de Déu de Montserrat del barri de l’Espirall de Vilafranca, i també moltes esglésies que tenen una imatge de la Moreneta, com la basílica de Santa Maria, la parròquia de la Santíssima Trinitat, i altres dels diferents pobles. Fins i tot tenim, en el nostre arxiprestat de Vilafranca del Penedès, tres esglésies més que porten aquest nom: Clariana, La Bleda i L’Arboçar.

A Vilafranca celebrarem amb la màxima solemnitat possible la missa sense fidels i a porta tancada, des de la capella del Santíssim de la basílica de Santa Maria, a les 20:10h, amb la possibilitat de seguir-la a través del canal youtube al qual s’accedeix directament pel web de les parròquies de Vilafranca.

Igualment, la vigília de la festa, és a dir el diumenge dia 26 d’abril, la Xarxa de Televisons Locals retransmetrà en directe des del monestir de Montserrat, a les 22h, la Vetlla de Santa Maria.