Donada la impossibilitat d’obrir les esglésies i de realitzar cap tipus de celebració litúrgica ni activitat pastoral presencialment, les parròquies de Vilafranca continuen oferint la missa per internet. Aquesta missa se celebra cada dia, de dilluns a dissabte, a la capella del Santíssim de la basílica de Santa Maria, a les 20:10h (després dels aplaudiments als sanitaris), i es pot seguir en directe (i també en diferit) a través del canal youtube que s’ha habilitat i al qual s’accedeix directament per la pàgina web de les parròquies de Vilafranca. Els diumenges es recomana seguir la missa per televisió, a través de les misses que ja es transmeten habitualment.

També cada dia, a les 12h, sonen les campanes de Santa Maria com a signe de solidaritat i pregària amb tots els afectats per la crisi sanitària.

Les parròquies de Vilafranca han ajornat les celebracions de batejos, casaments i primeres comunions previstes per als mesos d’abril i maig. Pel que fa a les primeres comunions, així que es pugui s’informarà de les dates alternatives proposades; pel que fa als batejos i els casaments, els mateixos interessats podran reprogramar-los posant-se en contacte amb la parròquia.

Pel que fa a les exèquies, i davant la impossibilitat de realitzar celebracions comunitàries, queden ajornades, fins que sigui possible celebrar-les, les intencions de difunts a la missa dels dilluns a la basílica i també, aquells que ho desitgin, la possibilitat de celebrar unes exèquies per a un difunt particular encara que sigui temps després de la seva mort. Ara per ara, les parròquies ofereixen la possibilitat de demanar una pregària pels difunts en la missa que es transmet cada dia en directe a través d’internet; no cal que sigui dilluns sinó que pot ser qualsevol dia de la setmana. Per a moltes famílies creients aquesta intenció de missa substitueix la cerimònia de comiat que no es pot celebrar i, anunciant-ho als coneguts que hi haurien assistit, representa un consol en aquest moment difícil; només cal telefonar a la parròquia (93.892.06.46) i demanar-ho.