Durant la fase 1 de desconfinament, els horaris de les misses dominicals a Vilafranca seran especials: el dissabte a la basílica de Santa Maria a les 19h i a les 20hel diumenge a les 10h a la Santíssima Trinitat, a Santa Maria a les 11h i a les 12h, i també a les 20h. El motiu del doblament de les misses del dissabte al vespre i del diumenge al matí a Santa Maria és que de moment no se celebraran les misses a les eslgésies de la Mare de Déu de Fàtima (Poblenou) i de la Mare de Déu de Montserrat (Espirall), i també que només es permet 1/3 de l’aforament de les esglésies (153 persones a la basílica i 53 a la Trinitat). Es recorda que els fidels hauran de venir amb mascareta, rentar-se les mans i respectar la distància de seguretat, a més d’altres elements que afecten el desenvolupament de la celebració litúrgica. Hi haurà un servei d’ordre a les portes que donarà les orientacions als fidels. Es recomana que les persones amb risc per motius d’edat o de salut s’abstinguin de participar en la missa encara durant les properes setmanes, sabent que el precepte continua dispensat.

Pel que fa a les parròquies dels pobles de l’Arxiprestat, algunes també reprenen les misses dominicals aquesta setmana, però no totes; es recomana consultar a la pròpia parròquia.

I pel que es refereix a la capella de l’Hospital, de moment no se celebrarà la missa en espera de recuperar la normalització del centre, tot i que continua assegurada l’atenció religiosa als ingressats i familiars.