Feliç qui aprèn les lliçons que ens dona la vida

 Aquest any 2020 sens dubte és diferent de tots els altres. La pandèmia i el confinament ens han canviat hàbits, costums, ha marcat la nostra vida quotidiana, i també evidentment aquesta Festa Major tan atípica i amb la majoria d’actes suprimits. Però, malgrat tot, celebrem el nostre patró, sant Fèlix, amb els actes litúrgics, per bé que amb restriccions i amb aforament limitat i prèviament concertat. I en la novena buscarem aquells elements que ens puguin ajudar a celebrar la festa i a viure la nostra fe. Fèlix vol dir feliç, i sempre, en qualsevol circumstància, per negativa que sigui, hem de trobar allò que ens ajudi a ser feliços nosaltres també, com sant Fèlix, que va ser feliç donant la vida com a màrtir. Aquest any subratllem aquelles lliçons positives que ens ha portat l’experiència de la pandèmia i el confinament, reflexions que ens hem fet i que, si les aprofitem, ens poden ajudar a créixer. Per això aquest any titulem la nostra novena: Feliç qui aprèn les lliçons que ens dona la vida. Reflexions a partir de l’experiència de la pandèmia i el confinament.

Cada dia reflexionarem sobre un d’aquests valors: Feliç qui valora les coses petites i quotidianes. Feliç qui reconeix que som limitats. Feliç qui renuncia a allò secundari. Feliç qui treballa la dimensió interior. Feliç qui dona gràcies a Déu i prega amb confiança. Feliç qui se sent comunitat amb els altres. Feliç qui estima la família. Feliç qui fomenta la solidaritat. Feliç qui no té por i transmet esperança. 

BONA FESTA MAJOR !!

CELEBRACIONS I ACTES A LA PARRÒQUIA

Del 22 al 30 d’agost. A les 20:45h, NOVENA I GOIGS. Accés limitat amb cita prèvia, cal fer inscripció segons instruccions de la regidoria de cultura (per internet o presencialment a l’Escorxador). La basílica només s’obrirà en els horaris indicats.

Dissabte 22, diumenge 23; dissabte 29, diumenge 30. La missa de les 20h se celebrarà a la parròquia de la Santíssima Trinitat.

Del dilluns 24 al divendres 28. Missa a la basílica a les 19h. La basílica estarà oberta a partir de les 18h. Després de la missa caldrà sortir de l’església (neteja i preparació de la novena).

Diumenge 30 d’agost. No hi ha missa a les 8h. Missa solemne a les 10h, presidida per Mn. Carles Catasús, vilafranquí, rector de Sant Sadurní. Accés limitat amb cita prèvia, cal fer inscripció. Les relíquies de sant Fèlix s’exposaran a l’altar major, la cripta restarà tancada. Horari: de 12 a 14 i de 17:30 a 19:30h.

Altres misses el diumenge 30 d’agost a Vilafranca. No hi ha missa al matí a la Stma. Trinitat. Mare de Déu de Montserrat, 12h. Monestir de la Mare de Déu del Carme, 18:30h. La missa de les 20h. i també la vigília (dissabte 29) són a la Trinitat.

Dilluns 31 d’agost. 10h. Missa de difunts de Festa Major a Santa Maria. Accés limitat amb cita prèvia, cal fer inscripció. No hi ha missa al matí a la Trinitat ni al vespre a Santa Maria.

ART A LES TEULES. Exposició i venda de teules velles de Sta Maria decorades per artistes vilafranquins i penedesencs. També es podran adquirir teules antigues (Apadrina una teula) i loteria de Nadal. S’exposaran també peces arqueològiques que s’han trobat durant les obres. Tot a benefici de la rehabilitació de la basílica. Sala Mn. Vinyeta, del 24 al 31 d’agost, de 19h a 21.30h.

 

  • Les reserves per poder assistir al actes es podran fer per Internet al web https://cultura.vilafranca.cat/reserves2020i presencialment a partir del dia 13 d’agost, al Servei de Cultura (c/ Escorxador, 19-21), de dilluns a divendres de 9 a 14h.