18 d’octubre de 2020

Domund 2020: Aquí em tens, envia-m’hi

Aquest és el lema del Domund (Diumenge mundial de les missions) d’aquest any. Tots els membres de l’Església som a la mateixa barca, fràgils i desorientats, però alhora cridats a remar junts i animar-nos mútuament. L’amor a Déu i al proïsme ens dona l’oportunitat de compartir i servir. La missió que Déu ens confia ens fa passar del jo temorenc i tancat, al jo retrobat i renovat pel do de Déu mateix. La missió de l’Església en sortida continua sent, en aquest any marcat pel dolor i els reptes, una llum il·luminada per la Paraula que interpel·la tant l’Església com la humanitat. És Crist qui treu l’Església d’ella mateixa per anunciar l’Evangeli, i l’Esperit és qui empeny i atrau. Déu ens estima primer per esdevenir allò que sempre hem estat en el cor de Déu: fills i filles seus. La missió és una  resposta lliure. ¿Estem disposats a rebre la presència de l’Esperit Sant, escoltar la crida al testimoni, compartint la nostra vida al servei de la voluntat de Déu? Cal fer-ho sense condicions, en l’avui i aquí de l’Església i de la història. Comprendre el que Déu ens està dient en aquest temps de pandèmia és un repte per a la missió de l’Església. La pregària, a través de la qual Déu ens toca i obre el nostre cor al sofriment, la por, la soledat dels que moren sols, dels qui no tenen ni casa ni menjar, renova i esperona la nostra resposta per dir a Déu: Aquí em tens, envia-m’hi. La Jornada Mundial de les Missions (Domund) és una oportunitat per refermar la nostra participació en la missió de  l’Església. La nostra aportació econòmica en la col·lecta del dia del Domund recolza la tasca dels missioners per fer front a les necessitats espirituals i materials dels pobles i esglésies del món sencer. En aquest 2020 moltes  parròquies  i cristians dels països menys desenvolupats pateixen situacions de pobresa extrema. Siguem més generosos que mai en la nostra aportació al Domund per ajudar els missioners en la seva incansable tasca d’anunciar la Bona Notícia de l’Evangeli. I siguem constants en la pregària.

Per conèixer el treball dels missioners i missioneres:

www.youtube.com/watch?v=OQuikKxh2mY&feature=youtu.be.

(text preparat pel grup Tercer Món – Mans Unides de les parròquies de Vilafranca a partir del missatge del papa)

Com cada any, amb motiu de la Romeria de Vilafranca a Montserrat, la jornada de pregària i col·lecta del Domund a les esglésies de la vila s’ajorna una setmana i es farà els dies 24 i 25 d’octubre.

Aquest dia posarem per primera vegada sobres per recollir la col·lecta. Preguem que poseu els diners dintre dels sobres al final de la missa, just abans d’entregar-los a la sortida de l’església.

_______________________________________________

Missa exequial per Mn. Josep Cortada. Per causa de les mesures exigides per la crisi sanitària i també per la impossibilitat de disposar d’un espai alternatiu en cas de mal temps, la missa exequial per mossèn Josep Cortada del diumenge 18 d’octubre a les 17h que s’havia de celebrar en el recinte exterior de la parròquia de Sant Genís de Pacs del Penedès, finalment se celebrarà a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès.

Concert Escolania de Montserrat. Organitzat per la Fundació Pinnae, a benefici de les obres de rehabilitació de la basílica de Santa Maria. Tindrà lloc a la basílica el proper divendres 23 d’octubre, en doble audició a les 20h i a les 21:30h degut a l’aforament limitat. Les entrades es poden adquirir al preu de 18 € per internet (www.topticket.cat) o presencialment al Fòrum Berger Balaguer (de dijous a dissabte 18-20h, diumenges i festius 12-14 i 18-20 h).

Amb motiu d’aquest concert, se suprimeix la missa del divendres dia 23 a les 20h (misses aquest dia a les 8:15h a la Trinitat i a les 10:30h a Sant Francesc).

Romeria a Montserrat. Aquest és el text de presentació que es llegirà avui a l’inici de la missa conventual:

Som els feligresos de Vilafranca del Penedès, que aquest cap de setmana celebrem una Romeria molt especial, gairebé sense actes organitzats. Però malgrat tot som aquí, en aquest 2020 en què celebrem els 100 anys de la proclamació de Santa Maria de Vilafranca com a basílica, recordant que al nostre bisbat de Sant Feliu només tenen aquest títol les basíliques de Vilafranca i Montserrat. Esperant que divendres que ve l’Escolania serà a Vilafranca en un doble concert a benefici de les seves obres de restauració. Que la Mare de Déu ens protegeixi, acompanyi i deslliuri d’aquesta pandèmia que ens afeixuga.

Inscripcions als grups de Confirmació. Adreçats a nois i noies a partir de 3r d’ESO. Continuen obertes els dilluns, dimecres i divendres de 18 a 20h al despatx parroquial. Les confirmacions pendents del mes de juny se celebraran el 7 de novembre a les 18h.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 18. Diumenge XXIX del temps de durant l’any. La Jornada del Domund a Vilafranca s’ajorna al cap de setmana següent, per motiu de la Romeria a Montserrat. A les 17h a la basílica de Santa Maria, missa exequial de Mn. Josep Cortada (vegeu notícia).

Dimarts 20. A les 16:30h, reunió de la Comissió Santa Maria 2020.

Dimecres 21. A les 21h, reunió de l’equip pastoral de joves.

Dijous 22. A les 16:30h, reunió de la Junta de la casa de colònies de Penyafort. A les 21h a la basílica, reunió de pares/mares dels infants del 2n curs de catequesi.

Divendres 23. CONCERT DE L’ESCOLANIA DE MONTSERRAT (vegeu notícia).

Diumenge 25. Diumenge XXX del temps de durant l’any. Jornada del Domund a Vilafranca. Últim grup de primeres comunions a la missa de les 12h. a Santa Maria.