22 de novembre de 2020

Pregària al Creador

Senyor i Pare de la humanitat,

que vau crear tots els éssers humans

amb la mateixa dignitat;

infoneu en els nostres cors un esperit fraternal.

Inspireu-nos un somni de retrobament,

de diàleg, de justícia i de pau.

Impulseu-nos a crear societats més sanes

i un món més digne,

sense fam, sense pobresa,

sense violència, sense guerres.

Que el nostre cor s’obri

a tots els pobles i nacions de la terra,

per reconèixer el bé i la bellesa

que vau sembrar en cadascun,

per estrènyer llaços d’unitat,

de projectes comuns,

d’esperances compartides. Amén.

 

(De la carta encíclica del papa Francesc

“Fratelli tutti” – “Germans tots”)

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Les teves pessetes poden salvar vides. És el nom de la nova campanya de “Mans Unides”. Cal saber que a final del 2020 el Banc d’Espanya tancarà el procés de canvi de les antigues pessetes. Ara, a tot l’estat, durant els mesos de novembre i desembre, Mans Unides engega aquesta campanya, que consisteix en una recollida de monedes i bitllets de pessetes que, un cop canviades, s’aportaran a Mans Unides per a la financiació d’algun dels seus projectes.

Tothom que tingui pessetes (en moneda o en bitllets) podrà dipositar-les en les guardioles que proporciona Mans Unides  i que es distribuiran per diferents establiments  comercials (forns de pa, farmàcies, establiments d’alimentació…) i també a la sagristia de la basílica de Santa Maria. La situació provocada per la Covid 19 ha fet disminuir en picat els ajuts als països empobrits. Ara tenim una molt bona oportunitat  per  col·laborar amb ells. Amb allò que ja no ens val, podem ajudar persones privades d’allò més essencial. Les dates de recollida seran des del 19 de novembre al 14 de desembre. El Grup Tercer Món – Mans Unides de les Parròquies de Vilafranca vol agrair la participació de tots els qui col·laboren.

Catalunya Cristiana. Setmanari d’informació religiosa per a tothom. El podeu adquirir a la tauleta de publicacions de la basílica de Santa Maria al preu de 2’90 €. Darrerament queden sense vendre alguns exemplars, i si no es venen els haurem de retornar, perquè la parròquia els paga tots. Per això fem una invitació a adquirir aquesta publicació que fa un gran servei, a més de ser per a tots un ajut en la nostra informació i formació cristiana i eclesial.

El nou memorial dels dos beats vilafranquins

El passat divendres dia 13 de novembre es va inaugurar a l’església de Sant Francesc un espai de memòria dels dos beats originaris de Vilafranca, dels quals a més a més se n’ha celebrat recentment la memòria litúrgica: Maria Ràfols (5 de novembre) i Marçal de Vilafranca (6 de novembre, juntament amb els màrtirs de la persecució religiosa dels anys 1931-39). El memorial està situat en una capella lateral a la dreta de l’església, i consisteix en un retrat de cadascun dels dos beats, dibuixats amb llapis de grafit per l’estudiant vilafranquí Santi Gómez i una breu biografia de cadascun d’ells. Es pot visitar els divendres al matí en horari de missa (de 10 a 11h) i els dissabtes al matí en horari de visites culturals (d’ 11 a 13h).

CALENDARI  I  AGENDA

Nota: Lamentablement la situació sanitària ens obliga a suspendre moltes de les activitats pastorals programades; algunes ja no les posem a l’agenda, altres poden patir canvis d’última hora. Fem-nos-en càrrec.

Diumenge 22. Solemnitat de Jesucrist, Rei de tot el món (últim diumenge de l’any litúrgic). Santa Cecília, verge i màrtir romana, patrona de la música.

Dilluns 23. A les 16h, reunió de la Junta de la Casa de colònies de Penyafort.

Dimarts 24. Sant Andreu Dung-Lac i companys, màrtirs del Vietnam. A les 18:45h, reunió de l’equip de Pastoral de la Salut.

Dijous 26. Com cada dijous, a les 19:30h a la capella del Santíssim de Santa Maria, horari de confessions.

Diumenge 29.  Diumenge I d’Advent (comença el nou any litúrgic). Cadena de pregària per les vocacions, dia especialment dedicat al bisbat de Sant Feliu de Llobregat.