24 de gener de 2021

Setmana de la Bíblia: “Sortim a sembrar la Paraula”

Avui, 3r diumenge del temps de durant l’any, se celebra el Diumenge de la Paraula, un dia dedicat, a proposta del papa Francesc, a subratllar la importància de la Paraula de Déu en la vida cristiana dels fidels i de les comunitats. Per això avui comencem les misses portant en processó el leccionari de les lectures i donem relleu a les lectures bíbliques.

I la setmana següent se celebra la Setmana de la Bíblia, dedicada també a promoure la pregària, la reflexió i l’estudi de la Sagrada Escriptura. El lema d’aquest any és “Sortim a sembrar la Paraula”, inspirat en la paràbola del sembrador (Mc 4,14).

Amb motiu d’aquesta Setmana de la Bíblia, convoquem una CELEBRACIÓ DE LA PARAULA el dimarts 26 de gener a les 18:30h a la basílica de Santa Maria. Farem una pregària a partir d’un text bíblic (“lectio divina” o lectura espiritual).

Recordem que a les parròquies de Vilafranca tenim dos grups bíblics, que es reuneixen mensualment els dimarts a la tarda. Un d’ells reflexiona de forma continuada sobre un llibre de la Bíblia (aquest any sobre l’evangeli de sant Joan). I l’altre fa un estudi d’evangeli del text que es llegirà a la missa del diumenge següent. En aquest full informatiu apareixen els dies de reunió d’aquests grups, oberts a tothom que hi estigui interessat i també de les parròquies de l’Arxiprestat.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Aplec de Sant Pau. El proper diumenge 31 de gener s’hauria de celebrar el tradicional Aplec a l’ermita de la muntanya de sant Pau de Vilafranca. Malauradament aquest any no es podrà celebrar per motiu de la pandèmia. Per això celebrarem amb tota solemnitat la missa del dilluns 25 de gener, festa de la Conversió de sant Pau, a les 20h a la basílica de Santa Maria. Hi participaran els administradors de l’ermita, i hi tindrem també la imatge actual, que des de la seva inauguració l’any 1990 no havia sortit de la seva ermita i que serà traslladada especialment per a l’ocasió. Al final de la missa cantarem els goigs propis.

Concert de Gospel a la basílica de Santa Maria. És el concert inaugural del Festival Musicveu 2021, organitzat per la Fundació Pinnae a benefici del Rebost Solidari de Vilafranca. Tindrà lloc el dissabte 30 de gener a les 20h, i anirà a càrrec del grup “Barcelona Gospel Messengers”. Entrades a la Fundació Pinnae. Aquest dia la missa vespertina de vigília se celebrarà a la Stma. Trinitat.

Sant Jocund 2021. Aquest any els actes amb motiu de la festa del copatró de Vilafranca queden reduïts a dos:

Diumenge 7 de febrer a les 18:30h a la basílica de Santa Maria, CONCERT D’ORGUE a càrrec de Jaime González-Sierra Moreno (estudiant de grau superior a l’ESMUC). Entrada amb aportació lliure a la sortida (taquilla inversa). Organitzat pels Amics dels orgues de Vilafranca.

Dimarts 9 de febrer a les 20h a la basílica de Santa Maria, MISSA SOLEMNE en honor al sant. Al final de la missa es cantaran els goigs.

Missa per televisió. Recordem que podeu veure la missa dominical en català a La 2 de TVE a les 10:30 h des de Sant Cugat del Vallès; i també a les 11 h des de Montserrat als diferents Canals de la Xarxa de Televisions Locals, entre les quals Penedès Televisió, Canal Blau, etc. També els dies feiners en castellà a través de 13TV a les 11 h. I cada dia a les 11h podeu també veure la missa per internet a Montserrat TV (http://www.montserratcomunicacio.cat).

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 24. Diumenge III del temps de durant l’any. Diumenge de la Paraula. Comença la Setmana de la Bíblia. Som a la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians.

Dilluns 25. La Conversió de sant Pau. Missa solemne a les 20h a la basílica Santa Maria (vegeu notícia). Acaba la Setmana de pregària per la Unitat dels Cristians.

Dimarts 26. Sant Timoteu i sant Titus. A les 18:30h a la basílica de Santa Maria, celebració de la Paraula amb motiu de la Setmana de la Bíblia (vegeu davantal).

Dimecres 27. A les 19:30h, com cada dimecres a la basílica de Santa Maria, pregària del rosari.

Dijous 28. Sant Tomàs d’Aquino, prevere i doctor de l’Església.

Dissabte 30. A les 20h a la basílica de Santa Maria, concert de gospel organitzat per la Fundació Pinnae (vegeu notícia). La missa de les 20h se celebra a la parròquia de la Trinitat.

Diumenge 31. Diumenge IV del temps de durant l’any.