31 de gener de 2021

Pregària cristiana ecumènica

Déu nostre, Trinitat d’amor,

des de la força comunitària de la vostra intimitat divina

vesseu en nosaltres el riu de l’amor fratern.

Doneu-nos aquest amor que es reflectia

en els gestos de Jesús,

en la seva família de Natzaret

i en la primera comunitat cristiana.

Concediu als cristians que visquem l’Evangeli

i puguem reconèixer el Crist en cada ésser humà,

per veure’l crucificat en les angoixes

dels abandonats i oblidats d’aquest món

i ressuscitat en cada germà que s’aixeca.

Veniu, Esperit Sant,

mostreu-nos la vostra bellesa

reflectida en tots els pobles de la terra,

per descobrir que tots són importants,

que tots són necessaris,

que són rostres diferents

de la mateixa humanitat que estimeu. Amén.

(de l’encíclica “Fratelli tutti” del papa Francesc)

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

El concert de Gospel a la basílica de Santa Maria que s’havia de celebrar el dissabte 30 de gener, organitzat per la Fundació Pinnae a benefici del Rebost Solidari de Vilafranca, ha quedat ajornat per causa de la situació sanitària i de les restriccions consegüents. La nova data prevista és el 27 de febrer.

Missa de la catequesi. Davant les dificultats que estem tenint per reprendre la catequesi presencial, tornem a oferir una missa els dissabtes a les 18:30h a la basílica de Santa Maria, adreçada als infants del 2n curs de catequesi i les seves famílies, però oberta a tothom. Ho farem així fins a nou avís.

Sant Jocund 2021. Aquest any els actes amb motiu de la festa del copatró de Vilafranca queden reduïts a dos:

Diumenge 7 de febrer a les 18:30h a la basílica de Santa Maria, CONCERT D’ORGUE a càrrec de Jaime González-Sierra Moreno (estudiant de grau superior a l’ESMUC). Entrada amb aportació lliure a la sortida (taquilla inversa).

Dimarts 9 de febrer a les 20h a la basílica de Santa Maria, MISSA SOLEMNE en honor a sant Jocund, màrtir. Al final de la missa es cantaran els goigs.

Hospitalitat de la Mare de Déu de  Lourdes. Per motius obvis s’han suspès els pelegrinatges a Lourdes, així com també les activitats de l’Hospitalitat en les seves diverses delegacions. Malgrat tot, el diumenge 7 de febrer a les 12h celebrarem la missa amb la imatge de la Mare de Déu de Lourdes que serà portada a la basílica de Santa Maria.

TRES NOVES INVOCACIONS A LES LLETANIES DEL ROSARI

Un decret de la Congregació per al Culte diví i la Disciplina dels sagraments del passat 20 de juny incorpora tres noves invocacions de les lletanies del Rosari, recollint una disposició del papa Francesc. Recordem que les invocacions que es resen al final del Sant Rosari s’anomenen “lletanies lauretanes”, ja que es van aprovar el segle XVI recollint les invocacions que s’adreçaven a la Mare de Déu al santuari de Loreto. El papa Francesc ha volgut afegir les invocacions Mater misericordiae, Mater spei i Solacium migrantum, per respondre a problemes i desafiaments de la vida actual, que l’Església vol recollir i confiar a la protecció maternal de santa Maria. Cal incorporar aquestes noves invocacions en els llocs indicats de la llista tradicional.

Els bisbes de Catalunya van aprovar el 15 de juliol la traducció catalana d’aquestes tres noves invocacions: Mare de la misericòrdia, Mare de l’esperança i Consol dels emigrants. En castellà són: Madre de la misericordia, Madre de la esperanza y Consuelo de los migrantes.

Recordem que a la basílica de Santa Maria resem comunitàriament la pregària del Rosari cada dimecres a les 19:30h. Alternem els misteris del Rosari segons els temps litúrgics: Misteris de goig (Advent i Nadal), Misteris de llum (des de la festa del Baptisme del Senyor fins la setmana anterior al Dimecres de Cendra); Misteris de dolor (Quaresma i Setmana Santa) i Misteris de glòria (Pasqua  i resta de l’any). Evidentment, hem incorporat ja aquestes tres noves invocacions a les lletanies.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 31. Diumenge IV del temps de durant l’any.

Dimarts 2 de febrer. La Presentació del Senyor (la Candelera). Jornada de la vida consagrada. Missa amb benedicció de les candeles a les 8:15 a la Stma. Trinitat, a les 20h a Santa Maria i també a les 20h a l’església de la Mare de Déu de Montserrat (com tots els dimarts).

Dijous 4. A continuació de la missa de les 20h, pregària amb exposició del Santíssim (cada primer dijous de mes).

Divendres 5. Santa Àgata, verge i màrtir.

Dissabte 6. Sant Pau Miki i companys (màrtirs del Japó). A les 18:30h a Santa Maria, missa per als infants del 2n curs de la catequesi i les seves famílies (vegeu notícia).

Diumenge 7. Diumenge V del temps de durant l’any. A les 12h, missa amb la participació de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes (vegeu notícia). A les 18:30 a la basílica, concert d’orgue amb motiu de les festes de sant Jocund (vegeu notícia).