2 de maig de 2021

Sumant x aconseguim un món millor

Durant el mes de maig, l’Església engega la campanya “x tants”, destinada a conscienciar els fidels de la conveniència de marcar la creueta a la Declaració de la Renda. Val la pena recordar que es poden marcar les dues creuetes: la de l’Església catòlica i la de les altres finalitats socials. El contribuent paga el mateix, però un 0’7% del que aporta va destinat a cadascuna d’aquestes finalitats. La campanya d’aquest any porta el títol que encapçala aquest davantal, i pretén explicar “el que l’Església és, el que l’Església fa”, no només als fidels sinó a tots els ciutadans. Tots hem de ser també conscients d’aquesta missió d’explicar les coses tal com són a les persones amb qui compartim la nostra vida quotidiana. A les tauletes de les esglésies trobareu unes revistes que ens poden ajudar a fer aquesta tasca pedagògica. En reproduïm alguna idea: “Avui + que mai l’Església ofereix tota la seva ajuda. Perquè sumant x aconseguim un món millor en la missió comuna de fer una societat més justa… Quan seguim demanant que es marqui la x és per un món millor, per allò material i allò espiritual, per mirar l’home i la dona, cara a cara, en tot el que són, en la plenitud de la seva dignitat. A tots i per tots: gràcies”.

ACORD PER A LA CESSIÓ I REHABILITACIÓ DE LA CAPELLA DELS DOLORS

El passat dissabte 24 d’abril es va fer públic l’acord signat pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat Agustí Cortés i l’alcalde de Vilafranca del Penedès Pere Regull per a la cessió temporal de la Capella de la Mare de Déu dels Dolors al Vinseum.

Aquest acord suposa que l’Església cedeix per un termini de 30 anys prorrogables al Vinseum l’esmentada capella per a l’exposició dels fons de béns artístics religiosos i per a actes de caire cultural i artístic del Museu.

Aquesta cessió no implica la pèrdua de la propietat ni el caràcter de centre de culte de la capella, ja que la parròquia es reserva el seu ús en els actes propis com la celebració de la festa de la Mare de Déu dels Dolors i les misses prèvies (durant la setmana abans del Diumenge de Rams), l’entrada i sortida de les imatges del Sant Crist i la Mare de Déu dels Dolors per al Viacrucis del Divendres Sant, etc. Per la seva banda, el Vinseum es compromet a portar a terme les obres de rehabilitació de la capella, que en aquests moments presenta moltes deficiències, i que inclou un projecte de consolidació i sanejament de l’estructura, adequació i manteniment de l’interior, accessibilitat, modernització de les instal·lacions, climatització, etc. i també les necessàries adequacions per als nous usos del temple.

Les dues parts valoren molt positivament l’acord que servirà per a la millora de l’edifici i per al seu ús cultural i artístic del patrimoni religiós del Vinseum, la qual cosa suposa un benefici per a la vila i per a tota la ciutadania.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Celebració comunitària del Sagrament de la UNCIÓ DELS MALALTS. Tindrà lloc el diumenge 9 de maig a les 20h a la basílica de Santa Maria, tal com vam explicar en el full informatiu de la setmana passada. Mitja hora abans (a les 19:30h) cal que tots els que hagin de rebre el sagrament siguin a la mateixa capella per fer la preparació. Els interessats podeu adreçar-vos al despatx parroquial (tel. 93.892.06.46) o bé als voluntaris de la Pastoral de la Salut (visitadors de malalts) fins el 3 de maig. Només podran rebre el sagrament de la Unció aquells malalts o ancians que estiguin apuntats.

Ministeri de lector per al seminarista Manolo Rodriguez. El proper dimecres 5 de maig a les 19h, a la capella del Seminari de Barcelona, tindrà lloc la celebració, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Javier Vilanova, dintre de la qual diversos seminaristes de les diòcesis de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat rebran els ministeris laicals. Concretament, el seminarista Manuel Rodríguez, que col·labora pastoralment a les parròquies de Vilafranca, rebrà el ministeri del lectorat. Recordem que aquests ministeris són els passos previs de cara a l’ordenació dels futurs preveres. Et felicitem de tot cor i preguem per tu!

Pessetes Mans Unides. Recordem que fins el mes de juny Mans Unides recull les antigues pessetes per bescanviar-les per euros i, amb els diners recollits, ajudar als seus projectes solidaris. La iniciativa a Vilafranca la porta a terme el Grup Tercer Món – Mans Unides a través d’unes guardioles que podeu trobar a les sagristies de les diferents esglésies.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 2 de maig. Diumenge V de Pasqua. Col·lecta extraordinària del primer diumenge de cada mes per a la parròquia.

Dilluns 3. Sants Felip i Jaume, apòstols.

Dimarts 4. A les 18:45h, reunió del grup Tercer Món – Mans Unides. A les 20:45h a la basílica, reunió de pares/mares dels infants del 2n curs de la catequesi.

Dimecres 5. A les 19h al Seminari, institució del ministeri de lector al seminarista Manolo Rodríguez (vegeu notícia).

Dijous 6. Al final de la missa de les 20h, pregària amb exposició del Santíssim (primer dijous de mes).

Divendres 7. A les 16h, reunió de la Junta de la casa de colònies de Penyafort.

Diumenge 9. Diumenge VI de Pasqua. Pasqua del Malalt. A les 20h, celebració comunitària de la Unció dels Malalts (vegeu notícia).