9 de maig de 2021

Pasqua del Malalt

El diumenge VI de Pasqua se celebra la “Pasqua del Malalt”, una diada que complementa la Jornada Mundial del Malalt que té lloc el dia de la Mare de Déu de Lourdes. Seguim en la greu situació creada per la pandèmia de la Covid-19 i tots ens sentim més propers als malalts, als seus familiars, als qui han perdut a éssers estimats i als professionals de la salut. La Campanya del malalt d’aquest any fa una invitació dient “Cuidem-nos mútuament”. El papa Francesc titula el seu missatge “La relació de confiança, fonament de la cura del malalt”, i escriu: “La pandèmia actual ha tret a la llum nombroses insuficiències dels sistemes sanitaris i carències en l’atenció de les persones malaltes. Els ancians, els més dèbils i vulnerables no sempre tenen garantit l’accés als tractaments (…) La pandèmia ha posat també en relleu l’entrega i la generositat d’agents sanitaris, voluntaris i voluntàries, treballadors i treballadores, preveres, religiosos i religioses que, amb abnegació, sentit de responsabilitat i amor al proïsme han ajudat, cuidat, consolat i servit tants malalts”. Coincidint amb aquesta diada, a Vilafranca celebrem comunitàriament la Unció dels Malalts.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Mare de Déu de Fàtima. Celebrem aquesta festa el dijous 13 de maig. Convidem especialment els feligresos habituals de la capella de la Mare de Déu de Fàtima (actualment tancada per motiu de la pandèmia) a celebrar l’Eucaristia a les 20h a la basílica de Santa Maria.

Col·lecta Penyafort. Els dies 17 i 18 d’abril es van recollir 1.556’70€ amb motiu de la col·lecta per ajudar a les obres de la casa de colònies de Penyafort. Recordem que es continuen recollint donatius fent una transferència al compte ES66 0075 0769 3106 0060 6635. Gràcies a tots per la vostra col·laboració.

 

Marató de pregària per invocar el final de la pandèmia

Per exprés desig del papa Francesc, durant el mes de maig (mes de Maria) es realitzarà a una “marató d’oració” amb el tema “La comunitat pregava a Déu intensament” (Ac 12,5). La iniciativa, promoguda pel Consell Pontifici per a la Nova Evangelització, implica de manera especial tots els santuaris del món, perquè promoguin entre els fidels, les famílies i les comunitats la pregària del Rosari per invocar la fi de la pandèmia. Trenta santuaris representatius, repartits per tot el món, guiaran l’oració mariana, entre els quals, el de la Mare de Déu de Montserrat. El papa Francesc va obrir aquesta gran oració el 1 de maig, i la conclourà el 31 de maig.

A Vilafranca ens unim a aquesta iniciativa amb la Pregària del Rosari, durant el mes de maig, cada tarda de dilluns a dijous a les 19:30h a la basílica Sta. Maria.

JORNADA MUNDIAL DEL MALALT 2021

Cuidem-nos mútuament

Aquesta és la pregària que el papa Francesc va adreçar a la Mare de Déu el dia 11 de març de 2020 i que ens ha anat acompanyant durant aquests mesos de crisi sanitària. Se’ns ofereix també ara, amb motiu de la Pasqua del Malalt i de la marató de pregària per invocar el final de la pandèmia durant el mes de maig.

Oh, Maria,

Vós resplendiu sempre en el nostre camí

com a signe de salvació i esperança.

Nosaltres ens confiem a Vós, Salut dels malalts,

que prop de la Creu vau ser associada al dolor de Jesús,

mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles,

sabeu de què tenim necessitat

i estem segurs que proveireu,

perquè com a Canà de Galilea,

pugui retornar l’alegria i la festa

després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor,

a conformar-nos a la voluntat del Pare

i a fer el que ens dirà Jesús,

que ha pres sobre seu els nostres sofriments

i ha carregat els nostres dolors

per conduir-nos, a través de la Creu,

a l’alegria de la Resurrecció.

Amén.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 9. Diumenge VI de Pasqua. Pasqua del Malalt. A les 20h, celebració comunitària de la Unció dels Malalts.

Dilluns 10. St. Joan d’Àvila, prevere i doctor de l’Església. Cada dia de dilluns a dijous a les 19:30h a Santa Maria, pregària del rosari per la fi de la pandèmia (vegeu notícia).

Dimarts 11. A les 18:30h a la sala Mn. Vinyeta, grup d’estudi d’evangeli. Reflexionarem sobre l’evangeli del diumenge vinent. Obert a tothom. A les 19h al primer pis de la rectoria, reunió dels voluntaris que obren l’església de Sant Francesc els dissabtes al matí.

Dimecres 12. A les 20h, consell pastoral parroquial.

Dijous 13. La Mare de Déu de Fàtima. Missa solemne a les 20h a la basílica de Santa Maria (vegeu notícia)

Divendres 14. Sant Maties, apòstol.

Dissabte 15. Sant Isidre, llaurador.

Diumenge 16. L’Ascensió del Senyor.