16 de maig de 2021

… per fer-nos participar de la seva divinitat

Avui celebrem l’Ascensió del Senyor. Reflexionem i meditem alguns dels textos de la litúrgia d’avui:

Déu totpoderós, concediu-nos el goig d’una alegria santa i el goig d’una fervent acció de gràcies, perquè l’Ascensió de Crist, el vostre Fill, és també la nostra elevació, i a la glòria on ha arribat el Cap també el cos té l’esperança d’arribar-hi (oració col·lecta).

Senyor, avui us oferim aquest sacrifici per celebrar la gloriosa Ascensió del vostre Fill; feu que, gràcies a aquest intercanvi sagrat, ens elevem a les coses celestials (oració sobre les ofrenes).

Perquè Crist, Senyor nostre, després de la seva resurrecció, s’aparegué palpablement a tots els seus deixebles i, davant d’ells, se’n pujà al cel, per fer-nos participar de la seva divinitat (del prefaci propi).

Déu omnipotent i etern, vós, mentre encara som a la terra, ens permeteu d’abastar les coses del cel; feu que el desig de la nostra fe cristiana tendeixi cap allà, on és amb vós, un que és home com nosaltres (oració postcomunió).

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Pregària per invocar el final de la pandèmia. Durant tot el mes de maig (mes de Maria), ens unim al desig del Papa i resem el rosari cada dia, de dilluns a dijous, a les 19:30h a la basílica de Santa Maria. Fem nostra aquesta intenció:

Per tots els que experimenten el dolor i la tristesa que ens ha portat la pandèmia. Que a tots arribi la força i la renovació de la resurrecció de Jesucrist. PREGUEM:

 

Dona llum  a l’Índia

Donada la situació d’emergència que s’està vivint a l’Índia degut a la pandèmia, Mans Unides engega diversos projectes d’emergència per fer arribar-hi material sanitari, aigua potable, material higiènic i de primers auxilis. El Grup Tercer Món – Mans Unides de les parròquies de Vilafranca s’uneix a aquesta campanya.

Al final de totes les misses que es celebren a Vilafranca el dissabte 15 i diumenge 16 de maig, a la sortida s’oferirà la possibilitat d’adquirir unes llànties amb el logo de Mans Unides. Les persones que vulguin podran fer un donatiu lliure que anirà destinat a aquests projectes d’emergència a  l’Índia.

També es podrà fer un ingrés al compte del Grup Tercer Món – Mans Unides de Vilafranca:  ES07 0075 0769 3206 0060 8618.

En nom de les persones que rebran l’ajuda donem les gràcies a  tothom que hi col·labori.

REPRENEM LES CONFERÈNCIES DE FORMACIÓ!

Donada la millora de la situació sanitària, des dels Grups de Diàleg de les parròquies de l’Arxiprestat de Vilafranca ens animem a programar dues conferències en aquest final de curs. Excepcionalment tindran lloc en divendres a les 20:30 i a la basílica Santa Maria, per tal de complir totes les condicions sanitàries. Hem triat dos temes d’actualitat eclesial i dos ponents també de primer nivell per a aquesta represa:

28 de maig: L’encíclica del papa Fratelli tutti: germans tots!, per Francesc Romeu, prevere i periodista.

18 de juny: Els 25 anys del Concili Provincial Tarraconense, per Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona i secretari general de la Conferència Episcopal Tarraconense

Primeres comunions. Aquest any hem retardat la celebració de les Primeres Comunions, per tal d’aprofitar una mica més aquest curs de catequesi tan accidentat, i també per donar temps a la millora de les condicions sanitàries. Les celebracions tindran lloc els diumenges del 13 de juny a l’11 de juliol. Els Baptismes en edat catequètica els celebrarem el dissabte 29 de maig.

Pastoral de joves. Després de la celebració, el passat 24 d’abril, de les Confirmacions pendents del 2020 continuem amb il·lusió el treball pastoral amb els grups de confirmació, postconfirmació i joves. El proper dissabte a les 20h ens trobarem tots junts per celebrar la missa en la solemnitat de la Pentecosta: Veniu, Esperit Sant!

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 16. L’Ascensió del Senyor. A totes les misses, campanya “Dona llum a l’Índia” (vegeu notícia).

Dilluns 17. Cada dia de dilluns a dijous a les 19:30h a Santa Maria, pregària del rosari per la fi de la pandèmia (vegeu notícia).

Dimarts 18. A les 21h a la basílica, reunió dels pares/mares dels nois/noies del grup de 1r de Confirmació.

Dimecres 19. A les 20h, reunió del consell d’economia.

Dijous 20. A les 18:30h, reunió de la comissió Santa Maria 2020.

Dissabte 22. Santa Joaquima de Vedruna. Felicitem de tot cor la comunitat religiosa de l’Espirall i la comunitat educativa del col·legi Sant Elies.

A les 18:30h, missa per als infants de la catequesi i les seves famílies. A les 20h, missa amb la participació dels joves.

Diumenge 23. Pentecosta (Pasqua Granada).