23 de maig de 2021

Gràcies, Senyor, per donar-nos el vostre Esperit,

per donar-nos la vostra força, la vostra llum, el vostre amor.

Sense l’Esperit Sant ens tanquem per por, per egoisme o enganyats pel miratge de l’autosuficiència. Però quan abandonem el sentiment infantil de voler controlar-ho tot, de creure’ns que som els senyors del món i de la nostra vida, quan agafem el camí de la conversió i deixem que Vós sigueu el nostre pastor, aleshores gaudim de la vostra saviesa, i la vostra Paraula penetra en el més profund del nostre cor.

Assaborim la vostra presència en els sagraments, en la pregària, en la relació amb els germans o en l’atenció als més febles.

L’Esperit Sant fa que sigueu real i no un simple record d’un passat incert ni un ideal buit i irrealitzable.

Tranformeu els nostres cors de pedra en cors que bateguen com el vostre, que es commouen davant del dolor dels altres, que s’alegren amb la felicitat dels vostres fills i filles.

Senyor, que sempre estiguem oberts per rebre el vostre Esperit, que ni els nostres defectes ni el nostre escepticisme ofeguin la flama del vostre amor.

(de La missa de cada dia)

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Unció dels malalts. Felicitem de tot cor els 19 fidels que van rebre aquest sagrament el passat 9 de maig. Recordem la importància de rebre’l quan comencem a experimentar la feblesa del cos per motiu de la malaltia o l’edat. Els mossens estem disposats a administrar-lo a les cases particulars, als centres sanitaris o a les residències. Agraïm també el servei del grup de la Pastoral de la Salut de la parròquia, que visiten els malalts i els porten la comunió. No deixeu de demanar aquest servei els fidels que no podeu venir a l’església a combregar i que habitualment mireu la missa per la televisió. Donem gràcies a Déu per haver recuperat el servei de portar la comunió als residents del Ricard Fortuny, així com la missa mensual a la Residència Inglada Via. Esperem de mica en mica anar recuperant tots els altres serveis d’atenció als malals i ancians.

Pentecosta, confirmacions. Avui que celebrem la Pentecosta, tornem a felicitar els 23 nois i noies que van rebre el sagrament de la Confirmació el passat 24 d’abril. Anunciem que els joves que estan ja en el segon curs de preparació de la Confirmació rebran aquest sagrament el proper 9 d’octubre. I animem també tots els joves (i també els adults) que no hagin rebut aquest sagrament a apuntar-se per poder preparar-se a rebre el do de l’Esperit Sant.

da pels Grups de Diàleg: L’encíclica del papa Fratelli tutti: germans tots!, per Francesc Romeu, prevere i periodista. Divendres 28 de maig a les 20:30h a la basílica de Santa Maria. Reproduïm la presentació d’aquest document que vam publicar aquí el 25 d’octubre:

La nova encíclica del papa Francesc: Fratelli tutti

Fratelli tutti (Germans tots) és la tercera encíclica del papa Francesc, sobre la fraternitat i l’amistat social. En el context d’un món sacsejat per la pandèmia, va ser signada el 3 d’octubre davant la tomba de Francesc d’Assís i publicada l’endemà, festa d’aquest sant. Precisament el títol està pres de les Admonicions de sant Francesc, i en bona part s’inspira en el document sobre la fraternitat humana signat el 2019 a Abu Dhabi amb el gran iman Ahmad al-Tayyeb. L’encíclica demana més fraternitat i solidaritat humanes, se centra en els problemes socials i econòmics contemporanis i proposa un món ideal de fraternitat en què tots els països puguin formar part d’una família humana més àmplia. Recorda moltes idees de la Doctrina Social de l’Església i recull altres aportacions del Papa en els últims anys amb la intenció de construir un món més humà i fratern. El document té 287 punts i està dividit en vuit capítols, una introducció i al final una pregària al Creador i una altra pregària cristiana ecumènica. El primer capítol tracta sobre les ombres d’un món tancat: la pobresa, els drets humans no prou universals, les guerres, la soledat i la inseguretat de les persones que se senten abandonades… El segon capítol s’anomena Un estrany en el camí i s’explica a través de la paràbola del bon samarità, model per refer una comunitat a partir d’homes i dones que fan pròpia la fragilitat dels altres. En el tercer parla sobre com pensar i gestar un món obert. El papa destaca el valor únic de l’amor per construir un món nou des de la llibertat, la igualtat i la fraternitat. En el quart ens parla sobre la necessitat de tenir un cor obert al món sencer, i en el cinquè ens proposa millores per a una política posada al servei del vertader bé comú. Els tres últims capítols fan referència al diàleg i l’amistat social, els camins de retrobament, i les religions al servei de la fraternitat en el món. Realment un document interessant i profètic per a l’Església i el món d’avui.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 23. Pentecosta (Pasqua Granada).

Dilluns 24. Dilluns de Pasqua Granada. Santa Maria, Mare de l’Església. Avui es reprèn el temps de durant l’any. Festa de lliure elecció a les escoles, aquesta setmana no hi ha catequesi de Primera Comunió.

Dimarts 25. A les 18:45h, reunió grup Pastoral de la Salut.

Dimecres 26. Sant Felip Neri, prevere. A les 18:30 i a les 20:30h, reunió dels dos grups de pares/mares dels infants que han de rebre el Baptisme en edat catequètica.

Dijous 27. Jesucrist, gran sacerdot per sempre.

Divendres 28. A les 20:30 conferència sobre l’encíclica del papa Francesc: Fratelli tutti, germans tots! (vegeu notícia).

Dissabte 29. A les 12h i a les 17h, celebració dels baptismes en edat catequètica. A les 18:30h, missa per als infants de la catequesi i les seves famílies. A les 20h, missa de vigília.  

Diumenge 30. Solemnitat de la Santíssima Trinitat. Missa solemne a les 10h a la parròquia de la Santíssima Trinitat.