13 de juny de 2021

Nota de premsa sobre el procés de restauració de les relíquies de sant Fèlix

El passat mes d’agost del 2020, amb motiu del trasllat de les relíquies de Sant Fèlix el dia 30 d’agost al presbiteri de la basílica de Santa Maria per tal de ser venerades en aquest lloc (evitant així que els fidels haguessin de baixar a la cripta per causa de la pandèmia), es va constatar l’estat precari en què es trobava l’urna i els signes de degradació que presentaven els ossos del sant. Després de les consultes adients, es va confirmar la necessitat d’una intervenció, la qual s’està realitzant en aquests moments. Els treballs compten amb el vistiplau del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, a través del delegat per a les causes dels sants, Mn. Àlvar Pérez, ja que l’urna amb les relíquies està segellada i la seva obertura i posterior tancament comporta una acta notarial. La responsable del projecte de conservació preventiva és la Sra. Carmina Ametlla, conservadora-restauradora del Vinseum, el qual assumeix aquests treballs per encàrrec de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca. Es tracta d’un treball de neteja superficial i millora en la conservació, és a dir una intervenció preventiva, que inclourà una nova presentació de les relíquies en una nova urna. Aquest treball sens dubte ajudarà a dignificar i a preservar la devoció de Vilafranca pel seu patró el màrtir sant Fèlix i les seves relíquies.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Dues publicacions corresponents a les dues conferències: l’encíclica Fratelli tutti (6€) i el document dels bisbes amb motiu dels 25 anys del Concili Tarraconense Esperit, cap on guies les nostres Esglésies? (5€). Els podeu adquirir al despatx parroquial o a la sagristia de Santa Maria.

Colònies Penyafort i campaments. Estan obertes ja les inscripcions per a les colònies a la casa de Penyafort i els campaments per a joves que organitza el GEP: dimarts i divendres de 19:30 a 21h a Can Trabal (Pl.Jaume I, 13).

Final de curs de la catequesi i Primeres Comunions. Aquesta setmana acaba la catequesi infantil. També avui comencen les celebracions de les Primeres Comunions, que es faran en diferents grups fins el dia 11 de juliol.

Pastoral de joves. També aquesta setmana acaben les reunions ordinàries dels grups de confirmació i postconfirmació, i celebrarem el final de curs amb una missa jove el dissabte dia 19 a les 20h a Santa Maria.

Obres de rehabilitació de la teulada de la basílica. Amb goig comuniquem que s’han reprès aquestes obres, que duraran 6 mesos i que se sufragaran amb el fons Feder que se’ns va concedir a principis d’aquest any. Continua la campanya de recollida de donatius, així com també el patrocini d’algun dels dos vitralls pendents.

Testimoni confirmació (llegit a la missa jove del 22 de maig)

Avui fa un mes més o menys que ens vam confirmar i volem compartir el testimoni del que ha representat per a nosaltres viure el dia de la Confirmació, rebre el sagrament del do de l’Esperit Sant.

Hem superat la prova passant per un camí que no ha estat fàcil, donat que han estat molts mesos que no hem pogut fer grup o bé l’hem fet de manera telemàtica, amb el que això ha suposat d’allargar els dos anys de preparació. Per a nosaltres ha estat un ser testimoni, un camí, un procés que hem fet amb els nostres grups i les persones que ens han acompanyat.

Camí que no ens ha resultat fàcil amb tot el que hem viscut. Tot i així, com Jesús va demanar als deixebles que seguissin el seu camí, ara ens toca a nosaltres com a confirmats i confirmades mostrar el nostre compromís, de ser llum en el món. Durant aquest camí viscut hem conegut altres joves creients per a fer pinya amb tota la comunitat.

Estem contentes i contents, hem experimentat la felicitat de l’apropament a Jesús, que és el nostre amic que fa camí amb nosaltres. En la Confirmació hem rebut el do de l’Esperit Sant que ens permetrà descobrir quin do tenim cadascú per tal per tal de poder-lo fer créixer. Nosaltres hem sentit la crida que ens ha de permetre compartir la fe amb les persones que ens acompanyen.

Podem resumir en tres frases el nostre testimoni:

* Empenta per poder seguir endavant.

* Hem après a estimar més Déu i els altres.

* Hem valorat el grup com un lloc on ens hem sentit acollits.

Volem manifestar que aquesta etapa no és el final, sinó l’inici de seguir descobrint el missatge de Jesús al llarg de la nostra vida.

Mia Zielinski, Santi Gómez, Montse Itarte

(del grup de 23 joves que van rebre la Confirmació el dia 24 d’abril de 2021)

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 13. Diumenge XI del temps de durant l’any. Grups de Primeres Comunions al col·legi Sant Ramon a les 11.30h i a Santa Maria a les 12h i a les 13:15h.

Dimecres 16. A les 19:30h a la basílica de Santa Maria, pregària del Rosari (tots els dimecres).

Dijous 17. A les 19:30h a la capella del Santíssim de la basílica de Santa Maria, confessions (tots els dijous).

Divendres 18. Última missa del curs a les 10:30h a l’església de Sant Francesc.

Divendres 18 de juny a les 20:30h a la basílica de Santa Maria, Conferència organitzada pels Grups de Diàleg:  

Els 25 anys del Concili Provincial Tarraconense, per Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona i secretari general de la Conferència Episcopal Tarraconense. Entrada lliure.

Diumenge 20. Diumenge XII del temps de durant l’any. Última missa del curs a les 9h a la capella del col·legi Sant Ramon. Grups de Primeres Comunions: Espirall, 11h; col·legi Sant Ramon, 11.30h; Santa Maria a les 12h.