Amb el papa Francesc i la seva carta encíclica,

aprenem a ser “germans tots”

Un any més, arribem a la celebració de sant Fèlix. Pensàvem que seria ja una Festa Major normalitzada després de la pandèmia de l’any passat, però malauradament encara no ho serà. Malgrat tot, celebrem el patró de Vilafranca i, des de les nostres parròquies, ho fem amb tots els actes litúrgics i amb tota solemnitat. Per a la novena d’aquest any hem pensat unes reflexions a partir de la carta encíclica del papa Francesc “Fratelli tutti”. És un document publicat el passat mes d’octubre, i que potser per culpa de la crisi sanitària no hem pogut reflexionar prou. El passat 28 de maig Mn. Francesc Romeu ens en va oferir una presentació, però val la pena continuar-hi aprofundint. “Fratelli tutti” (“Germans tots”) és el títol d’aquesta encíclica sobre la fraternitat i l’amistat social, amb interessants i interpel·ladores reflexions, evidentment per als cristians però també per a tothom. Amb un referent bíblic, la paràbola del bon samarità. Per això cada dia de la novena en llegirem i comentarem un fragment. Esperem que tots en puguem treure el millor fruit. Bona Festa Major!

FESTA MAJOR SANT FÈLIX 2021

ACTES LITÚRGICS A LA BASÍLICA DE SANTA MARIA

Del diumenge 22 al dilluns 30 d’agost. A les 20:30h (atenció a l’horari!), NOVENA I GOIGS en honor a sant Fèlix màrtir. Accés limitat amb cita prèvia, cal fer inscripció. Entrada esglaonada a partir de les 19:45h. A l’hora de començar la novena: dies 29 i 30, actuació de la Moixiganga; dia 30, acte protocolari del dia de Sant Fèlix.

Diumenge 22; dissabte 28, diumenge 29. La missa de les 20h se celebrarà a la parròquia de la Santíssima Trinitat.

Del dilluns 23 al divendres 27. La missa del vespre a la basílica de Santa Maria se celebrarà a les 19h. La basílica estarà oberta a partir de les 18h. Després de la missa caldrà sortir de l’església per a la seva preparació de cara a la novena.

Dilluns 30 d’agost. A les 10h, MISSA SOLEMNE DE SANT FÈLIX, presidida per Joan Ramon Bullit, fill de Vilafranca i rector de diverses parròquies del Penedès. Accés limitat amb cita prèvia, cal fer inscripció. La basílica estarà oberta per visitar sant Fèlix fins a les 14h, a la tarda de 17h a 19:30h. La cripta restarà tancada.

Dimarts 31 d’agost. A les 10h, MISSA DE DIFUNTS de Festa Major. Accés limitat amb cita prèvia, cal fer inscripció. Després de la missa, actuació de la Moixiganga.

Els dies 30 i 31 d’agost no hi ha missa al matí a la Santíssima Trinitat ni al vespre a Santa Maria. Missa al Monestir de la Mare de Déu del Carme a les 8:15h.

Dissabte 21 d’agost, a la porta de la sala mossèn Vinyeta, de 11h a 13:30h i de 19:30h a 21:30h. Venda de butlletes del número de loteria de Nadal de Santa Maria 2020. També es vendran imants, postals i es podran apadrinar teules, per ajudar a sufragar les obres de rehabilitació de la basílica. La parada estarà oberta durant els vespres dels dies de la novena i Festa Major.

Amb motiu del procés de neteja i conservació de les relíquies de Sant Fèlix que s’està realitzant, i de la nova urna que s’està preparant, enguany el dia 30 d’agost s’exposarà al presbiteri per a la veneració dels fidels el reliquiari de Sant Fèlix que habitualment es troba a la sagristia de la basílica.

Dissabte 4 de setembre al final de la missa de les 20h. a la basílica: INAUGURACIÓ I BENEDICCIÓ de la reproducció de la imatge de la Mare de Déu de Foix, que serà col·locada a l’altar de Sant Jocund. Cant dels goigs, dels quals se n’ha fet una nova edició.

PREGÀRIA AL CREADOR

Senyor i Pare de la humanitat,
que vau crear tots els éssers humans

amb la mateixa dignitat,
infoneu en els nostres cors un esperit fraternal.
Inspireu-nos un somni de retrobament,

de diàleg, de justícia i de pau.
Impulseu-nos a crear societats més sanes
i un món més digne,
sense fam, sense pobresa,

sense violència, sense guerres.

Que el nostre cor s’obri
a tots els pobles i nacions de la terra,
per reconèixer el bé i la bellesa
que heu sembrat en cada un,
per estrènyer llaços d’unitat, de projectes comuns,
d’esperances compartides. 

Amén.

(Oració amb la qual el papa Francesc conclou

l’encíclica Fratelli tutti. Assís, 3 d’octubre de 2020)