26 de setembre de 2021

Trobada catalana de Portants del Sant Crist

Diumenge vinent, 3 d’octubre, tindrà lloc a Vilafranca aquesta trobada. Transcrivim la carta d’invitació del Cos de Portants de Vilafranca:

Estem molt contents de poder anunciar l’organització de la XXV trobada catalana de portants del Sant Crist per part del Cos de Portants de Vilafranca del Penedès. Després que els companys de Sant Quintí de Mediona es veiessin obligats a suspendre la trobada del 2020 per culpa de la pandèmia que tan fort ens ha colpejat a tothom, volem reemprendre les trobades aquest 2021 aquí a la nostra vila. Primer de tot donar les gràcies als companys de Sant Quintí que tan generosament ens han cedit l’organització aquest any tan important per a nosaltres, ja que ens trobem en l’any del nostre centenari com a Cos de Portants del Sant Crist. La trobada la celebrarem amb aquest programa:

10h. Viacrucis pels carrers del casc antic de la vila.

12h. Eucaristia a la basílica de Santa Maria.

Els dos actes presidits pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés.

Tot seguit, concert d’orgue a càrrec de l’exescolà de Montserrat Sr. Miquel Leyva.

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Catequesi confirmació. Continuen obertes les inscripcions per a la catequesi de Confirmació, per als nois i noies a partir de 3r d’ESO. Si hi ha nois i noies que no han estat batejats, o que no van celebrar la Primera Comunió, també es poden apuntar. També estem preparant la convocatòria per a la Confirmació d’adults.

Festa del barri del Poblenou. Avui diumenge, 26 de setembre a les 10h, missa a l’escenari del parc del Tívoli, amb la participació de la coral Kandenit, la qual a continuació oferirà un concert. Recordem que a partir de la setmana que ve (3 d’octubre) es reprèn la missa a la capella de la Mare de Déu de Fàtima, a les 20h. Per tant, la missa vespertina dels diumenges no se celebrarà a la basílica de Santa Maria sinó a la capella de la Mare de Déu de Fàtima.

Loteria del Cos de portants del Sant Crist. Participacions de la Grossa de Cap d’any al preu de 5€. Els podeu demanar als membres del Cos o a la impremta Esteve.

Temps de la Creació. Pregària amb motiu d’aquest temps de sensibilitat ecològica. Divendres 1 d’octubre a les 19h a l’església de Sant Francesc. “¿Una casa per a tothom? Renovant l’oikos (la casa) de Déu”. Organitzada per la Delegació d’Ecumenisme i Diàleg interreligiós del bisbat de Sant Feliu de Llobregat i el Grup Estable de Diàleg i Consell Ecumènic amb la co·laboració de les Parròquies de Vilafranca.

Confirmacions. El proper dissabte 9 octubre a les 18h a la basílica de Santa Maria tindrem les confirmacions d’un grup de 19 joves que s’hi ha preparat durant dos cursos.

Obertura de la basílica de Santa Maria. A partir del 4 d’octubre tornem a obrir la basílica els matins dels dies feiners, de 9h a 13h.

Missa d’infants. El 2 d’octubre reprenem la missa d’infants, especialment dedicada als infants i adolescents de la catequesi. Els dissabtes a les 20h a Santa Maria, els nois i noies seuen als primers bancs i durant la Litúrgia de la Paraula surten de l’església per reflexionar l’evangeli del dia adaptat a la seva edat amb els monitors corresponents. Recordem que els diumenges a les 11h a l’església de la Mare de Déu de Montserrat i a les 12h a Santa Maria els infants de la catequesi poden seure als primers bancs i unes catequistes els acompanyen per anar seguint la missa.

Divercat. Adreçat als nois i noies des de 5è de Primària fins a 2n d’ESO. Dissabtes alterns de 18:45h a 19:45h a la rectoria de Santa Maria, amb activitats lúdiques i formatives adaptades. Comencem el 2 d’octubre.

Contes de Santa Maria. Activitat adreçada als mes petits (abans de començar la catequesi de Primera Comunió). Un dissabte al mes a la sala mossèn Vinyeta, a les 19:15h. Comencem el 2 d’octubre: “L’àngel de la guarda”. Properes dates: 6 de novembre, 11 de desembre. Recordem també l’espai infantil per als més petits durant les misses a la basílica de Santa Maria. I les excursions familiars una vegada al trimestre; properament informarem de la primera.

CALENDARI  I  AGENDA

Diumenge 26. Diumenge XXVI del temps de durant l’any. A les 10h, missa de la festa del barri del Poblenou.

Dilluns 27. Sant Vicenç de Paül, prevere. A les 20:45h, reunió de pares/mares dels nois/noies que rebran el sagrament de la Confirmacó el proper 9 d’octubre.  

Dimarts 28. A les 20:45h, reunió de pares/mares dels infants del 1r curs de catequesi.

Dimecres 29. Sants Miquel, Gabriel i Rafael, arcàngels.

Dijous 30. Sant Jeroni, prevere i doctor de l’Església.

Divendres 1 d’octubre. Santa Teresa de l’Infant Jesús. A les 19h a Sant Francesc, pregària del “Temps de la creació”. A les 21h, reunió catequistes de l’Arxiprestat.

Dissabte 2. Sants àngels de la Guarda. Comença el GEP, el Divercat, els contes de Santa Maria, la missa d’infants…

Diumenge 3. Diumenge XXVII del temps de durant l’any. Trobada catalana de Cossos de Portants (vegeu davantal).