En el marc de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, la Comissió encarregada de  preparar la Campanya de l’Ampolla 2021, amb el consens dels responsables de les entitats que formen part de la pastoral de joves i d’educació en el lleure de les Parròquies de Vilafranca, van decidir cancel·lar la Campanya de l’Ampolla 2021, que tenia previst realitzar, com era tradició, després de les festes de Nadal.

Les característiques de la Campanya de l’Ampolla, que arriba a aplegar al voltant de 200 voluntaris, no permetien garantir les condicions sanitàries i de seguretat per a tots els participants i també per a la ciutadania en general, pel fet de tractar-se d’una recollida casa per casa, tant pel que fa a Vilafranca del Penedès com a la resta de pobles que hi col·laboren cada any. En aquest context, on és necessària la col·laboració de tots i totes, vam exercir també la nostra responsabilitat posant per davant la prudència i la salut.

Addicionalment, durant aquest temps en què la pandèmia ens ha donat d’aturada, l’organització de la Campanya de l’Ampolla ha reflexionat sobre la continuïtat de la Campanya de l’Ampolla. Hem vist que, durant els gairebé 40 anys de vigència d’aquesta acció solidària, els col·lectius i grups de joves de les Parròquies de Vilafranca han anat evolucionat de diferents maneres i que l’organització de la Campanya de l’Ampolla havia esdevingut de caire més tradicional que vocacional pel que fa en el moment actual. Cal destacar que, arrel de l’inici la problemàtica de les etiquetes autoadhesives, la Campanya de l’Ampolla havia perdut significativament el pes de recollida de les ampolles i els resultats que se n’acabaven obtenint.

Pels motius exposats anteriorment, els representats de les entitats que formen part de la pastoral de joves i d’educació en el lleure de les Parròquies de Vilafranca han decidit no seguir realitzant la Campanya de l’Ampolla i donar per finalitzada aquesta tradicional activitat solidària.

Des d’aquest comunicat, volem agrair la col·laboració de totes les empreses, entitats, grups i particulars que cada any, d’una manera o altra, han fet possible totes les edicions de la Campanya de l’Ampolla. Molt especialment, volem donar les gràcies a les empreses Maria Nutó, S.A. que adquiria les ampolles, a FECA que ens cedia els seus equipaments per ser el punt logístic de recull i agrupament de les ampolles, i a Voisin-Mateu per dissenyar-nos i imprimir la documentació publicitària.

Valorem molt aquesta iniciativa solidària que ha fet tant de bé durant molts anys, i expressem la nostra voluntat de continuar compromesos amb tantes accions que es fan i que es puguin fer des de les parròquies i des de les entitats de la vila i la comarca, especialment per part dels joves.