27 de febrer de 2022

Els meus defectes i els dels altres

Senyor, massa sovint em penso que soc bo

i que us estimo a vós i als altres

perquè tinc bones idees i bones paraules.

Vós em recordeu

que la bondat i la riquesa interior de la persona

es manifesten en les obres.

Per això, m’exigiu autenticitat

en la meva conducta de cada dia,

i també en la relació amb els altres.

M’és més fàcil veure

els defectes dels germans

i mostrar-me exigent amb ells,

que gosar mirar els meus defectes,

perquè no voldria sentir-me obligat

a fer un esforç real i constant

per corregir-los i ser millor.

Ajudeu-me a ser assenyat i sincer a l’hora de valorar

les meves actituds i les dels altres.

Josep Codina i Farrés

Pregària amb ritme d’Evangeli i Vida, a partir de l’evangeli d’aquest diumenge: Lc 6,39-45

INFORMACIONS DE LA COMUNITAT

Resultat Campanya con-tra la fam 2022. Com a resultat de la col·lecta realitzada a les diferents esglésies els dies 12 i 13 de febrer, s’han lliurat a la Delegació diocesana de Mans Unides de Sant Feliu 2.257,39 €. Moltes gràcies a tothom.

Recés de Quaresma: “A l’espera de la Llum de l’albada”. Dissabte, 12 de març. De 10:30h a 13:30h. Monestir de la Mare de Déu del Carme. Dirigeix la reflexió: Mn. Valentí Alonso. Una ocasió per dedicar un matí de pregària en el camí quaresmal.

Pregària del Viacrucis. Com cada any, els diumenges de Quaresma a la tarda fem aquesta pregària, cada setmana a les 18h en una església diferent. Comencem el dia 6 de març (diumenge I de Quaresma), a la parròquia de la Santíssima Trinitat.

Diorama de Setmana Santa. L’Associació de Pessebristes de Vilafranca ens ofereix un diorama sobre un tema relacionat amb la Setmana Santa. Enguany és l’escena de l’entrada de Jesús a Jerusalem (Diumenge de Rams). Exposat a la capella del baptisteri de la basílica. L’inaugurarem i beneïrem el diumenge 6 de març al final de la missa de les 12h.

Contes de Santa Maria. Activitat adreçada als mes petits (abans de començar la catequesi de Primera Comunió). Un dissabte al mes a la sala mossèn Vinyeta, a les 19:15h. Propera sessió: 5 de març. Recordem també l’espai infantil per als més petits durant les misses a la basílica de Santa Maria. I les excursions familiars una vegada al trimestre; properament informarem de la següent data.

Web Penyafort. Hem renovat i actualitzat la pàgina web de la casa de colònies de Penyafort, us convidem a visitar-la i a difondre-la: https://colonies-penyafort.com

Laudes i Vespres. Durant la Quaresma els dies feiners resem Laudes (8:15 h, Stma. Trinitat) i Vespres (20 h, Santa Maria) juntament amb la missa.

Laudes el dissabte. Els dissabtes a les 9:30h a la capella del Santíssim de la basílica de Santa Maria fem la pregària de Laudes. Un altre espai d’oració obert a tothom.

Aplicacions al mòbil. Us recomenem dues aplicacions que us podeu descarregar de forma gratuïta i que us poden ser molt útils per a la reflexió i la pregària:

BCI – Bíblia catalana. Us permet buscar textos i cites de la Bíblia, en la versió catalana interconfessional.

CPL (Centre de Pastoral Litúrgica). Hi podeu trobar la Litúrgia de les Hores del dia per poder resar Laudes, Vespres… I també les lectures de la missa del dia.